Het perfecte zomer dessert met bosvruchten

De temperatuur is misschien even gezakt, maar mijn zomergevoel is nog top! En ik weet niet hoe het jullie vergaan is deze zomer, maar ik heb nog nooit zoveel salades en ijsjes gegeten. Gelukkig ben ik dol op allebei… Daarbij vervelen de salades me nooit, maar als dessert wil ik wel weer even iets anders dan een ijsje. Daar heb ik een lekkere oplossing voor, want er is nog iets waar ik dol op ben: bosvruchten! Deze groeien nu fantastisch en door de vele zonuren zijn ze ook nog eens extra zoet. Daarom deel ik vandaag het perfecte zomer dessert met jullie. Even wat anders dan ijs, maar wel net zo lekker fris. En natuurlijk super makkelijk te maken, om vooral niet lang in de keuken te staan.

Inspiratie van tiramisu

Deze zomer was ik weer even in mijn favoriete land Italië (het eten daar is zóóó lekker). Natuurlijk heb ik naast alle pasta’s en pizza’s ook weer tiramisu gegeten. De combinatie van ‘zompige’ cake, cacao, likeur en mascarpone smaakt zo goed. Daar word ik niet alleen heel blij van, maar ook door geïnspireerd! Want met bosvruchten maak je heel eenvoudig een heerlijke zomerse variant. Lange vingers geweekt in sap zijn de bodem. De mascarpone met citroen en vanille maakt het heerlijk fris. En de bosvruchten kunnen nu volop geplukt worden. Wil je liever ander zomerfruit gebruiken? Dat kan, varieer naar hartenlust en kies je eigen favoriet. Nog een tip, voor als je net als in de echte tiramisu, een likeurtje wil toevoegen: week de lange vingers in limoncello, dan heb je meteen een lekkere citroensmaak!

Wat zijn mascarpone en limoncello?

Dit zijn typische Italiaanse producten. Mascarpone is een soort kaas oorspronkelijk uit Lombarije, Noord-Italie. Het is gemaakt van lichte room, lekker romig en smeuïg, dus heel geschikt voor tiramisu. Limoncello is een likeur gemaakt van citroenen. De échte originele limoncello wordt gemaakt met citroenen uit de omgeving Sorrento bij Napels. Nu zijn er vele varianten en je kan het zelfs zelf maken. Het is lekker om na een Italiaanse maaltijd te drinken maar ook lekker in een mixdrankje of cocktail.

Bosvruchten uit de moestuin

Bosvruchten groeien niet alleen in het bos, maar ook gewoon in je moestuin. Zo kan je naast aalbessen, frambozen en bramen ook bosbessen (zwarte bessen), kruisbessen en niet te vergeten aardbeien in je eigen tuin kweken. Bosvruchten zijn zeer kwetsbare vruchten, dus je moet ze wel voorzichtig plukken. En al kost dat je wat moeite, de smaak is het dubbel en dwars waard. Stop er onder het plukken gewoon af en toe een in je mond om te proeven. Dan kan je alvast bedenken of je er een perfect dessert of een ontbijt muffin van gaat maken.

Jouw favoriete moestuin recept van september

Heel langzaam gaat de zomer over in de herfst. En ook dan komen er nog volop groenten uit de moestuin. Zoals venkel, wat een van mijn favoriete groente is. Net als van Iris, voor haar heb ik deze venkelsalade geïllustreerd. De illustratie van het recept hangt nu als poster in haar keuken. Wil jij net als Iris een poster van jouw favoriete recept? Dat kan, alleen voor de moestuin recepten illustreer ik gratis! Dus grijp je kans, deel jouw favoriete moestuin recept van september hieronder op het contactformulier of via mijn FB-pagina. Misschien zie je jouw recept dan volgende maand hier terug als illustratie!

Kan ik nog iets voor je illustreren?

Illustreren en visuele content zijn mijn sweetspot. Zo maak ik ook flyers, uitnodigingen, bedankkaartjes, dessins of een ansichtkaart voor jou. Wist je dat ik voor de beste B&B van Kroatie Kuća Bajlo, zowel een recept als een bezienswaardigheden kaart heb geillustreerd? Laat mij weten waar ik jou mee kan helpen, dat doe ik graag!

lemons-illustation-irms

Meer geïllustreerde recepten vind je hier.

Wil je dit recept gratis als A4 poster ontvangen? Download de PDF dan hieronder.

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden