Bramentijd!

Ze zijn er weer de bramen, zo heerlijk en gezond. Ze zitten tjokvol met antioxidanten en vitamine C. Ook in de zomer kan je dat goed gebruiken. Bramen groeien in de moestuin en in het wild. Het zijn flinke groeiers, dus af en toe moeten ze flink gekortwiekt worden anders nemen ze de hele moestuin over.

Zin in zomers ontbijt

Soms heb je zin in variatie in je ontbijt, even iets anders. En wat is er dan lekkerder dan iets eten van het seizoen? Zoals nu, nu er volop bramen zijn. Dan is een ontbijtmuffin met bramen een echte aanrader. Als je geen bramen uit je moestuin hebt, kan je ze natuurlijk ook wildplukken.

Wildplukken van bramen is stropen?!

Ineens was het deze zomer nieuws, het plukken van bramen is stropen en strafbaar. Oké het is dus niet de bedoeling dat je emmers vol een bos uitsleept, waar je planten vertrapt en dieren verjaagt.  Maar een bakje vol, voor lekkere muffins is prima. Bij mij in de wijk staan heel veel braamstruiken, misschien bij jou ook wel. Kijk goed rond, ze staan vaak langs de spoorlijn, bosranden en grasvelden. Pluk bramen vanaf heuphoogte, over laaghangende bramen hebben misschien honden of vossen gepiest…

Ontbijtmuffin is gezond

Door speltbloem te gebruiken of havermoutmeel zorg je voor vezels. En deze ontbijtmuffin bevat geen suiker, maar 2 rijpe bananen en kaneel. Hou je van noten? Voeg deze dan toe, zoals walnoten. Daar wordt je slim van schijnt, dus dat is mooi meegenomen. Wat ook slim is om deze tips te volgen voor perfecte muffins, zodat ze niet mislukken.

5 tips voor perfecte muffins

  1. Roer het beslag met een garde in plaats van met de mixer, zo blijft het beslag luchtig en rijst het beter.
  2. Vul de vormpjes voor 2/3 zodat de muffins mooi kunnen rijzen en niet overstromen.
  3. Plaats de tray met muffins in het midden van de oven, zodat de temperatuur goed verdeeld is.
  4. Doe de oven pas open als je ziet dat de muffins mooi goudbruin zijn en niet eerder! Anders storten ze in als je de oven te vroeg opendoet.
  5. Prik met een satéprikker in de muffin. Als er geen deeg meer aan plakt is de muffin perfect gaar.

Veel plezier met het maken van deze muffins en geniet van dit lekkere ontbijt. Wil je nog een tip voor een lekker ontbijt? Kijk dan bij de ontbijt granola, ook een echte aanrader.

Wat is jouw Moestuin recept voor september?

Laat het me weten en misschien zie je jouw recept hier terug!

bramen-muffin-illustation-irms

Ga voor meer recepten naar Recipes.

kiko mijn hond

Kiko gaat mee bramen plukken en plast niet tegen de struiken…

bramen-muffin-lekker-als-ontbijt

Lekker voedzaam deze ontbijtmuffins.

 

bramen-muffin-recept-irmsblog

Wil je de Mini Poster van dit recept?

 

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden