Hummus dip recept van Guy

Hummus dip ik ben er dol op, het is zo lekker en gezond! Hummus is gemaakt van kikkererwten. Oorspronkelijk is het afkomstig uit het gebied ten oosten van de Middellandse zee. Maar dit hummus recept heb ik geïllustreerd voor Guy Hamaekers, medeoprichter van Solstice Yoga Center in Mexico. Dat geeft wel aan dat hummus inmiddels populair is over de hele wereld. Guy heb ik leren kennen op de ondernemers trainingen van Open Circle, daar sloten we al snel vriendschap. En natuurlijk is het extra leuk om een opdracht te krijgen van een vriend, zeker als het een recept illustratie is.

Backmitra voor yoga

Yoga is heel belangrijk in Guy’s leven. In 2004 heeft Guy zelf een hulpmiddel ontworpen en ontwikkeld om yoga nog prettiger en effectiever te kunnen beoefenen. Het is de Backmitra, een soort schuimrubberen staaf. Deze leg je bij yogaoefeningen onder je hoofd en tussen je schouderbladen. De Backmitra helpt je om je lichaamshouding te verbeteren en je rug te versterken. Tegenwoordig woont Guy niet meer in Mexico, maar in België. Wel geeft hij trainingen over de hele wereld aan Yoga docenten, om ze te leren hoe ze de Backmitra kunnen gebruiken in hun eigen lessen.

Ansichtkaart hummus dip bij een Backmitra

De Backmitra wordt voornamelijk verkocht vanaf de website en wereldwijd verstuurd. Al eerder heb ik voor Guy een folder gemaakt met instructies en oefeningen voor de Backmitra. Zo kunnen klanten meteen aan de slag om fit te worden en te blijven. En bij een goede levensstijl hoort natuurlijk ook gezond eten. Daarom krijgen vanaf nu alle klanten een leuke ansichtkaart met een heerlijk gezond recept als bedankje voor hun aanschaf.

Hummus dip lekker en makkelijk

Deze dip is het favoriete recept van Guy, omdat het zo lekker en makkelijk te maken is. Als je deze hummus eenmaal hebt geprobeerd, zal je niet snel meer de kant en klare variant kopen. Een belangrijk ingrediënt naast de kikkererwten is de tahinpasta. Deze pasta is gemaakt van sesamzaad en heeft een sterke smaak. Daarnaast geven kruiden als knoflook, djinten (gemalen komijnzaad), ketoembar (gemalen korianderzaad) en paprikapoeder pit en smaak aan de hummus dip. Je kan heel eenvoudig variëren met het recept, maak bijvoorbeeld bietenhummus of pompoenhummus. Wat is jouw favoriete hummus recept?

4 lekkere dingen om in je hummus te dippen:

  1. Brood natuurlijk! Al het brood is lekker met hummus: plat brood, pitabroodjes, Turks brood of gewoon je stokbrood.
  2. Rauwkost: Snij zelf groenten zoals komkommer, wortel, bleekselderij en rode paprika in reepjes
  3. Gegrilde aubergine. Helemaal lekker om er rolletjes van te maken: grill dunne plakken auberine, besmeer ze met hummus, verdeel er wat rucola over en rollen maar.
  4. Maak een uitstapje naar Italië of Mexico met Grissinis of tortilla chips.

Meer tips:

  • Wil je nog een tip voor een gezond leven? Doe deze ademoefening van Hollandse Indianen!
  • Meer lekkere en leuke geïllustreerde recepten? Kijk op mijn receptenblog.
  • Wil je ook een set recept ansichtkaarten bestellen? Dat kan op de site van de AmelisweerdAgenda

Geniet van het recept en laat weten of het smaakt!

hummus dip recipe irms
Guy Heamakers Backmitra

Guy Hamaekers eigenaar van de Backmitra

backmitra oefeningen illustratie irms
oefeningen backmitra illustraties irms

Instructie en oefeningen voor de Backmitra geillustreerd voor de folder.

 

hummus dip recept illustratie irms
ansichtkaart illustratie irms

Voorzijde en achterzijde van de ansichtkaart. De kaart is er ook in het Engels en Spaans.

 

hummus dip bedank kaart

Guy is blij met zijn kaarten!

Wil jij ook met mij werken? Neem dan gerust contact met mij op!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden