Zomersalade het moestuin recept van Juli

Heerlijk het is zomer! En wat is het vaak mooi en warm weer deze zomer. Als het zo warm is eet ik het allerliefst een zomersalade. Niet te lang in de keuken staan, maar wel heel lekker en gezond eten. Kan jij daar ook zo van genieten? Dan heb ik vandaag voor jou een van mijn favorieten, een verrassende zomersalade. Heerlijk fris, hartig en een beetje zoet.

Tuinbonen

Tuinbonen zijn prachtig grote peulen, waarvan je de peul niet opeet. De tuinbonen moet je doppen, wat best wel even een werkje is, want de peul is stevig. Binnenin zitten de bleekgroene bonen. Als ze heel jong zijn, kan je ze even koken en meteen verwerken. Maar soms zijn ze wat taai aan de buitenkant, dan kan je ze dubbel doppen. Blancheer ze eerst even 2 minuten en haal dan het buitenste velletje eraf met het puntje van een schilmesje. Nu kan je ze nogmaals kort koken en zijn ze heerlijk.

Peultjes

In tegenstelling tot de tuinbonen eet je de peultjes juist in zijn geheel op. Ook peultjes zijn het lekkerst als ze nog jong zijn en vers van het land komen. Alleen even de bovenste puntjes verwijderen en evt. de draad die soms langs de zijkant zit. Peultjes hoef je ook maar kort te koken. Ze moeten lekker een beetje knapperig zijn, dat geeft meteen een goeie bite in deze zomersalade.

Munt

Munt groeit weelderig in mijn tuin. Het staat in verschillende bakken op mijn terras. De hele zomer gebruik ik munt in de keuken. In een knoflooksaus, in salades en natuurlijk als muntthee. Hoe meer ik eraf knip hoe beter ze groeien lijkt het wel. Tegen de winter sterft de plant af om in het voorjaar weer boven te komen. Zo geniet ik al vele jaren van dezelfde muntplanten.

Watermeloen

De watermeloen groeit helaas niet in mijn tuin, maar ik ben er wel dol op! Watermeloen is een echt zomerfruit, dan is het vruchtvlees het zoets en sappigst. Het is lekker verfrissend en dorstlessend. De combinatie van watermeloen met munt en feta ken je vast wel, die wordt heel vaak gemaakt. En niet voor niets, want dat is nou eenmaal heel erg lekker. Daar komen nu de tuinbonen en peultjes bij, zodat deze zomersalade een echte maaltijd wordt. Heel lekker om mee te nemen op een picknick.

Moestuin recept Augustus met meer zomerfruit

Welk zomerfruit groeit er bij jou in de tuin? Zijn het frambozen, kruisbessen of bramen? Voor het moestuin recept van augustus ben ik op zoek naar een recept met dit zomerfruit. Jouw favoriete recept voor een taart, dessert, of limonade is heel erg welkom. Als er maar ingrediënten uit de moestuin in zitten en het recept niet te ingewikkeld is. Want natuurlijk ga ik het recept weer illustreren.

Gratis recept illustreren

Alleen voor de moestuin recepten illustreer ik GRATIS jouw recept, verder werk ik alleen in opdracht! Dus wil je iemand of jezelf verrassen met een mooie recept illustratie van mij? Dan is dit je kans! Deel je recept in het contact formulier hieronder of via Facebook en wie weet zie je hier volgende maand jouw recept geillustreerd!

lemons-illustation-irms

Meer recepten klik hier.

mispel
recipe-elderflower-syrup-irms
recipe-elderflower-syrup-irms

Munt staat bij mij in bakken, gezellig tussen de bloemetjes.

recipe-elderflower-syrup-irms

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden