Het recept van Monique: winnaar van de gratis recept illustratie.

Gevulde puntpaprika’s met couscous salade en komkommer muntsaus. Dit heerlijke recept heeft Monique mij gegeven om te illustreren. Op vrijdag de 13e was zij de 13e die mijn jaarplanner 2018 downloadde. En hiermee heeft zij deze gratis recept illustratie gewonnen.

Recept illustratie XL

Dit recept was wel een uitdaging, want eigenlijk zijn het 3 gerechten in 1. Even heb ik eraan gedacht om alleen de gevulde puntpaprika’s te illustreren. Maar juist de combinatie met de salade en saus maken het tot zo’n leuk gerecht. Ideaal voor op een feestje of als er meerdere vrienden komen eten. Dus deze x een recept illustratie XL op A3 formaat! Kan je geen A3 printen? Verklein het formaat dan naar A4, de kwaliteit blijft gewoon goed.

Altijd nieuwe inspiratie

Het leuke van mijn vak, als illustrator & vormgever is dat er altijd overal nieuwe inspiratie is. Heerlijk vind ik dat, inspiratie hoef ik nooit te zoeken, het komt gewoon op mijn pad. Zoals nu toen Monique haar foto stuurde om bij deze blog te posten. Je ziet haar hier in Marrakesh met die prachtige tegelwand. Meteen ben ik aan de slag gegaan om deze inspiratie te gebruiken. Zo hebben de gevulde puntpaprika’s een ’tegel’ rand gekregen. En past de illustratie niet alleen bij het gerecht maar ook bij Monique.

Het favoriete recept van Monique:

“Als familie en vrienden komen eten kook ik heel graag! Ik ben dol op gerechten met gevulde groente. Vooral Turkse en Marokkaanse gerechten vind ik heerlijk.

Deze gevulde puntpaprika’s at ik een keer in Istanboel. In een heel klein zijstraatje zat een onooglijk eettentje waar een omaatje achter de counter stond. Ze serveerde maar 4 gerechten. Een ervan was gevulde puntpaprika’s. Ik had haar natuurlijk naar de ingrediënten moeten vragen. Want mijn gerecht is lekker hoor maar smaakt toch nooit hetzelfde als die fijne paprikaatjes van toen. 

De couscous salade heb ik er zelf bij gedacht. Ik serveer het altijd op een hele grote Marokkaanse schaal met de salade in het midden en de gevulde paprika’s er omheen. Het liefst zou ik het met mijn handen eten maar dat doe je dan toch niet als er mensen komen eten.

Het is een fijn gerecht voor een grote groep mensen. Echt iedereen vindt het lekker. Mijn kinderen ook.”

Moestuin recept illustraties in 2018

In het nieuwe jaar hoop ik weer héél veel nieuwe recepten te illustreren. In elk geval voor mijn blog, elke maand een moestuin recept met een groente rechtstreeks uit de tuin. Maar in de winter als er niets groeit, is dat natuurlijk lastig… Dus heb ik jullie hulp nodig! Al jullie ideeën zijn welkom. Maak jij bv. in de zomer groente in, om in de winter te eten? Laat het mij weten en wie weet kan ik je net als Monique blij maken met een gratis recept illustratie van mij.

komkommerk-muntsaus-irmsblog

Vind je dit een leuk recept? Of heb je ideeën voor de moestuin recepten in de winter? Laat dan hieronder je reactie achter! Je krijgt altijd een reactie van mij terug.

Ga voor meer recepten naar Recipes.

monique-tesselaar

Monique Tesselaar op een van haar favoriete plekken in Marrakesh.

gevulde puntpaprika's

Het favoriete recept van Monique: gevulde puntpaprika’s.

Receptenkalender 2018 nu te koop:

receptenkalender 2018

Het hele jaar recepten? Dat kan met deze kalender 2018. Elke maand recept inspiratie en ruimte voor al je afspraken. Bestel hier! Of stuur mij een reactie en ik neem contact met je op.

Wil je het recept met de gevulde puntpaprika’s op A3 in PDF ontvangen? Vul dan hieronder de download in. Bovendien ontvang je dan al mijn blogs boordevol illustraties en recepten.

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden