Wortelsoep lekker zoetig.

 

Wortels zijn enorm veelzijdig. Door de zoetige smaak vind bijna iedereen wortels lekker, van klein tot groot. Het bekendste gerecht is natuurlijk hutspot. Wortels of eigenlijk winterpeen koken met uien en aardappels en lekker stampen. Als je tijdens het koken een blokje bouillon toevoegt krijgt de hutspot meer smaak. Thuis voegde mijn moeder na het stampen altijd een klein blikje bruine bonen toe en dat doe ik nu nog steeds. Dat geeft net wat meer bite. Heerlijk met stoofvlees dat de hele dag heeft staan stoven. Maar nu met een vegetariër in huis gebeurt dat niet meer zo vaak. Wat eerst heel lekker was, de hele dag de geur van het stoofvlees, wordt nu niet meer zo gewaardeerd.

Variëren met wortels.

Gelukkig zijn wortels op heel veel manieren lekker en zeker ook in vegetarische recepten. Tijd om snel de soep te proberen van Carla! Pompoensoep maak ik in de herfst heel graag. Deze wortelsoep is een welkome afwisseling. Het is een lekker makkelijk recept met verse ingrediënten.

Het favoriete recept van Carla:

“Koken doe ik vaak en met veel plezier. Soms heel uitgebreid en soms lekker makkelijk. Deze wortelsoep is een van mijn favoriete recepten. Het recept heb ik overgenomen van mijn zus. Bij elk verjaardagsfeest met mijn familie maak ik deze soep. Het is makkelijk van te voren te bereiden, zodat ik alle tijd heb voor het bezoek en de soep alleen nog maar even hoef op te warmen. Wat lekker knapperig brood erbij en het is een echt feestmaaltje. Ook de (meeste) kinderen vinden het lekker, want de wortels en de sinaasappelsap geven een zoetig aroma.”

Carla, bedankt voor het mailen en delen van dit recept! Ik begrijp heel goed dat dit een favoriet recept is. De tip om deze soep voor een verjaardagsfeestje te maken is een top idee. Dat ga ik zeker doen en misschien jij ook wel?!

 

Een eigen mini recepten poster?!

Echt leuk dat het weer gelukt is om iemand blij te maken met haar eigen mini favoriete receptenposter!

Wil jij de volgende zijn? Ben je benieuwd hoe jouw favoriete recept er geïllustreerd uitziet? Laat het me weten en wie weet zie je hier binnenkort jouw recept!

Download hier de mini poster van Carla’s wortelsoep.

wortel-soep-recept-illustratie-irms

Ga voor meer recepten naar Recipes.

portret-Carla-Bus

Carla uit Arnhem. Carla heeft haar eigen dameslabel bybus, neem eens een kijkje!

tijd-voor-wortel-soep-irms

Tijd voor soep

 

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden