Hoera Herfst!

Weer tijd voor een nieuw moestuin recept: het is oktober en buiten is het echt lekker herfst. De herfst is misschien wel het mooiste seizoen, ondanks de regen en de stormen. De bladeren verkleuren weer prachtig, er is nu zoveel kleur te zien buiten. En alles met mooie kleuren heeft nou eenmaal mijn volle aandacht. Daarom is het recept van oktober voor deze oven friet niet alleen met pastinaak, maar ook met wortels. Zodat het een kleurig bijgerecht is dat goed past bij de herfst.

Pastinaak & wortel frieten

De pastinaak is een crèmekleurig beetje wittige wortel met een frisse anijsachtige smaak. De winterwortels zijn mooi oranje en zoetig van smaak. Samen een heel lekkere smaakcombinatie, zeker voor frieten. Pastinaak & wortel friet is simpel om te maken, alleen even voorbereiden en dan lekker de oven in.  Als je heel makkelijk wil doen schil je de pastinaak en wortels even met een dunschiller. Hou je meer van mooie rustieke friet? Was dan de pastinaak en wortel goed, dep ze daarna goed droog. En eventuele oneffenheden verwijder je nog met een mesje. Snij de pastinaak en wortels daarna in de lengte door en snij ze in frieten van ca 1cm dik.

Maak een lekkere kruidenolie.

Nu gaan we de frieten extra smaak geven met een zelf gemaakte kruidenolie. Meng door een scheutje olie lekkere kruiden. Gebruik niet te veel olie, daar worden de frieten slap van. Kies kruiden die je zelf lekker vindt, bijna alles smaakt bij deze frieten. Een paar lekker tips zijn: met paprikapoeder of chillivlokken om het lekker pittig te maken. Zelf maak ik ze graag met tijm! Meng de kruidenolie met de pastinaak en wortelfriet en even lekker laten intrekken. Dan verdelen op de bakplaat, liefst met een beetje ruimte tussen de frieten. Als het te veel is, verdeel het dan over 2 bakplaten. Halverwege de oventijd hussel je de frieten even door en wissel je ook onder en boven even om. De oventemperatuur is 200° en de frieten zijn ongeveer na 30 minuten klaar. Maar dit kan per oven verschillen en is afhankelijk van hoe dik je frieten zijn. Kijk dus goed wanneer jouw frieten klaar zijn.

Pinterest voor recept inspiratie

Wist je dat Pinterest ook een grote inspiratiebron is voor recepten? Het aantrekkelijkste is natuurlijk dat je het gerecht meteen ziet! Zo zie je niet alleen lekkere maar ook mooie gerechten. Om je wat meer friet inspiratie te geven voor deze herfst heb ik hiernaast 3 Pinterest recepten voor je verzameld. Op mijn bord Food kan je nog veel meer inspiratie vinden voor lekkere en gezonde recepten. Neem maar eens een kijkje en volg mij op Pinterest als je meer inspiratie wil.

Wat zijn jouw favoriete frieten?

Welke frieten maak jij graag? Deel dat hier op mijn blog! Of heb jij een ander favoriet recept? Ook jouw favoriet kan ik voor je illustreren, vraag naar de mogelijkheden!

Nog een recept met wortels? Kijk hier voor het favoriete recept van Carla: wortelsoep met sinaasappel.

pastinaak & wortel friet uit de oven van irmsblog
pastinaak friet met soep pinterest

Pastinaak friet met groene groente soep.

pastinaak friet uit de oven pinterest

Pastinaak friet met paprikapoeder.

zoete aardappel friet pinterest
pastinaak-wortel-friet-illustratie-irmsblog

Download het recept gratis hieronder:

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden