Unieke kleurkaart voor je website.

Een unieke kleurkaart helpt je om je eigen sfeer neer te zetten op je website. Maar waarom is het zo belangrijk om met je website de juiste sfeer neer te zetten? Je website is vaak het eerste contact met je klant. De website is het visitekaartje van je bedrijf. Mensen beslissen binnen 3 seconden of ze verder kijken of weer wegklikken. In deze 3 seconden hebben mensen geen tijd om te lezen, ze scannen de sfeer, de afbeeldingen en de kleuren. De 1e indruk moet dus goed en pakkend zijn, laat meteen zien waar jij voor staat en wat je te bieden hebt.

Je ideale klant aantrekken met een unieke website

Als je met je website laat zien wie jij bent, trek je veel sneller jouw ideale klant aan. Creëer met kleur en visuals (afbeeldingen) de juiste sfeer. Een unieke kleurkaart helpt je hierbij. een kleurkaart kan zakelijk en koel zijn, of juist persoonlijk en warm, net wat bij jou en je bedrijf past. Jij bent een uniek persoon, zoals jij is er maar één! Dit unieke mag je zeker ook op je website laten zien, dit onderscheid je van al je concurrenten. Bedenk goed wat jou uniek maakt en wie je ideale klant is. Op mijn blog, visualiseer je ideale klant, geef ik je nog veel meer tips.

Visuals passend bij je logo en huisstijl.

Je logo en huisstijl zijn de basis voor de opzet van je website. Als deze de juiste uitstraling hebben, kan je kleuren en visuals gaan zoeken die hierbij matchen. Natuurlijk kan je zelf foto’s maken voor je website, maar je kan ook gebruik maken van stockfoto’s. Dit zijn mijn 5 favoriete websites voor gratis foto’s.

Als je logo en huisstijl niet (of niet meer) bij je passen is het verstandig dit eerst aan te pakken voordat je begint met je website. Het maken van een moodboard kan je helpen om je sfeer te bepalen, laat je inspiratie en creativiteit stromen en ga aan de slag!

Kleur inspiratie van je eigen foto voor een unieke kleurkaart

Waar haal je kleurinspiratie vandaan voor een unieke kleurkaart? Bijvoorbeeld uit foto’s. Heb je mooie inspirerende foto’s van je omgeving of vakantie die perfect passen bij de sfeer die je zoekt? Dan is er niets leuker, dan om deze foto’s te gebruiken. Er zijn programma’s die gratis kleuren uit je foto kunnen halen zoals: DeGraeve of ImageColorPicker.

Zelf gebruik ik Photoshop en Illustrator, zo kan ik mijn eigen kleurgevoel gebruiken en mijn eigen unieke kleurkaart samenstellen.

Prints en dessins op basis van je unieke kleurkaart.

Als je nog een stapje verder gaat kan je eigen visuals of prints laten ontwerpen op basis van je eigen kleurkaart. Om je ideeën en inspiratie te geven van de mogelijkheden zie je rechts voorbeelden. Naast een kleurkaart is namelijk ook je stijl belangrijk. Zo zie je dat je met hetzelfde kleurgamma kan kiezen voor geometrisch, natuurlijk, sferisch of illustratief. Als je kleurgamma eenmaal staat, dan kan je een beetje variëren en meer spanning aanbrengen. Maar zorg altijd voor herkenbaarheid, centraal staat wat bij jou en je klanten past!

Veel succes (en plezier) met het kiezen en bepalen van je kleurkaart.

Een eigen unieke kleurkaart.

Wil je ook een uniek kleurkaart gebaseerd op een eigen foto? Maar lukt het je niet om het zelf te doen, dan help ik je graag! Voor slechts 25,- maak ik voor jou je eigen unieke kleurkaart met # Hex colorcodes, zodat je de kleuren op je website kan toepassen. Deze aanbieding geld tot 1 juli 2017!

unieke-kleurkaart-mundo-contento-irmsblog
unieke-kleurkaart-print-natuur-irmsblog

Print geïnspireerd op de natuur, ontwerp: Irms

print-sfeer-irmsblog

Sferische foto print met tekst, ontwerp: Irms

print-geometrisch-irmsblog

Print geïnspireerd op geometrie, ontwerp: Irms

plattegrond-illustratie-irmsblog

Illustratie van plattegrond en bezienswaardigheid, ontwerp: Irms

unieke-kleurkaart

Unieke kleurkaart, ontwerp: Irms

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden