Een Moodboard zegt meer dan 1000 woorden

Je ziet een moodboard van een mooie vakantie bestemming en voor heel even ben je er al. Dat is de kracht van visualiseren. Een beeld kan meer zeggen dan 1.000 woorden. Zo werkt het ook met jouw blog of website. Misschien heb je enorm je best gedaan om een leuke en goede tekst te schrijven. Maar wist je dat als je geen beeld toevoegt, mensen zeer waarschijnlijk je tekst niet eens lezen? Mensen zijn een beetje lui en kijken liever dan dat ze lezen. Maar als wat ze zien, ze bevalt, dan zijn ze wel bereid verder te lezen.

Beelden roepen associaties op

Mooie foto’s en illustraties helpen dus om jou en jouw verhaal onder de aandacht te brengen. Ben jij je zelf bewust dat je visueel bent ingesteld? Roepen bepaalde plaatjes en kleuren herinneringen bij je op? Door het zien van een beeld ga je associaties leggen. Als een beeld een fijne herinnering oproept, associeer je wat bij dit beeld staat ook als iets prettigs. Kijk eens naar de 3 moodboards hiernaast. Welke spreekt jou het meest aan? Op welk van deze 3 plekken zou jij het liefst willen zijn? Waar associeer jij deze 3 plekken mee?

Voor mij staat moodboard 1 bijvoorbeeld voor een heerlijk gevoel van vrijheid en avontuur, de 2e voor een luxe zomervakantie en de 3e voor geborgenheid op het Franse platteland. Voor iedereen kan de associatie net iets anders zijn, maar het zal wel in een zelfde richting gaan.

Ontdek welke sferen en kleuren bij jou passen

Wie ben jij en welke doelgroep spreek jij aan? Ben je nog op zoek naar waar jij voor staat? Laat beelden ook voor jou spreken! Maak een moodboard en je ontdekt welke kleuren en sferen bij jou passen! Begin met het verzamelen van beelden die jou aanspreken en maak hier een collage van. Wat komt uit dit moodboard naar voren? Welke kleuren zitten in deze moodboard? Het is heel eenvoudig om een kleurkaart te halen uit jouw moodboard. Dit kan heel handig zijn, als je bijvoorbeeld nog op zoek bent naar de kleur van jou huisstijl.

Gebruik je Moodboard!

Hang je moodboard op een plek waar je het goed kan zien. Als je nu nieuwe beelden gaat toevoegen aan je blog of website kijk dan naar je moodboard. Past het nieuwe beeld bij het beeldverhaal wat jij wil vertellen? Passen de kleuren bij jouw kleurkaart? Door heel consistent te zijn met je beelden en kleuren, zullen mensen je gaan herkennen. Bovendien zal je ook mensen aantrekken die jou beelden aangenaam of zelfs mooi vinden. Wedden dat dit ook mensen zijn waar je graag mee optrekt of zelfs mee werkt?

moodboard-irms-vakantie

Volg mijn blog!

Schrijf je in met je e-mailadres en krijg voortaan bericht bij een nieuw irmsblog-bericht.


Check je mailbox en bevestig je inschrijving. Dankjewel en veel leesplezier!

Lees hier mijn privacyverklaring.

Mijn Tip:

Pinterest en gratis fotosites zijn mijn grote vrienden om beelden te verzamelen voor collages en moodboards. Zelf maak ik ze in Indesign of Photoshop. Als je hier niet over beschikt zijn er zijn er ook websites waar je gratis collages kan maken, zoals: Photovisi  of  BeFunky

Meer hulp nodig?

Ik help je graag! Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.

Kijk ook op: Visualiseer je ideale klant, om een moodboard van jouw ideale klant te maken.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden