Koffie!

Koffie ik hou ervan! Voor mij is de dag pas echt begonnen na het eerste kopje koffie.

Heerlijk, dat is een geniet momentje. Even overdenken wat ik de komende dag allemaal ga doen en dan lekker aan de slag. Met natuurlijk het volgende kopje koffie en nog een… en nog een..

Verwen koffie!

Tegenwoordig drink ik het liefst een espresso, maar jarenlang waren dat cappuccino’s. En af en toe heb ik ontzettend zin in zo’n grote speciale verwen koffie. Je kent ze wel van de hippe coffee barretjes. Met sterke koffie, opgeklopte melk, een zoete siroop en cacaopoeder bovenop! Heerlijk!

Oreo koffie!

Hoe leuk zou het zijn, om zo’n verwen koffie, zelf thuis te kunnen maken? Zeker nu het winter is en je geen zin hebt om er de deur voor uit te gaan. Maar hoe doe je dat en wat zit daar nou precies in? Heel blij ben ik daarom met het recept van Chris: een Oreo koffie! Oreo’s zijn die Amerikaanse chocoladekoekjes met daartussen een zachte, zoete creme.

Eigenlijk heb je een espressomachine nodig met een melk opschuimer, maar als je die niet hebt, ben je vast creatief genoeg om het anders op te lossen. Het gaat er om dat je de melk en de siroop verhit tot 70°en niet tot 100°.

 

Het favoriete recept van Chris:

” Liefde voor koffie heb ik altijd gehad. Sinds ik in 2013 mede-eigenaar kon worden van de Barista Company is dat alleen maar sterker geworden. Nu kan ik mijn passie voor koffie ook professioneel inzetten. Voor mijn klanten probeer ik een echte koffie beleving neer te zetten. En gelukkig merk ik ook dat dat goed lukt!

Soms krijg ik van klanten opdrachten voor een speciale koffie. Deze Oreo koffie is er daar een van. Deze koffie viel enorm in de smaak! Hij is lekker zoet en winters.

Thuis maak ik ook graag lekkere koffies voor familie en vrienden. Het is leuk om deze keer een recept te delen, zodat meer mensen ervan kunnen genieten.”

Mini poster voor jou!

Het koffie recept is hier te downloaden als mini-poster. En laat weten of de koffie goed gelukt is!

oreo-koffie-recept-illustratie-irms

Ga voor meer recepten naar Recipes.

chris-van-eldijk-barista-company

Chris, Utrecht

barista-company
warme-winter-oreo-koffie

De warme winter Oreo verwen koffie, geniet ervan!

Volg mijn blog!

Schrijf je in met je e-mailadres en krijg voortaan bericht bij een nieuw irmsblog-bericht.


Check je mailbox en bevestig je inschrijving. Dankjewel en veel leesplezier!

Lees hier mijn privacyverklaring.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden