Kersenclafoutis

Met kersen maak je super makkelijk dit van oorsprong Franse gebak. Kersenclafoutis is vooral erg lekker als nagerecht. Met een bolletje vanille-ijs is het echt smullen. Als je onverwacht of heel snel een dessert moet maken is dit echt een aanrader. Eigenlijk is het beter om de kersen niet te ontpitten. Zo blijft de smaak het allerlekkerst. Maar het is natuurlijk wel wat lastiger om te eten. Niet zo handig met kinderen, dus in het recept de tip om ze te ontpitten. Het beslag is heel vloeibaar, dus een springvorm is niet geschikt. Neem daarom een metalen of aardewerk vorm. Als je deze niet hebt is een glazen ovenschaal ook geschikt. Als er geen verse kersen zijn, kan je natuurlijk ook kersen uit een blik of pot nemen. Dan hoef je geen suiker meer toe te voegen. Deze kersen zijn al zoet genoeg.

Kersentijd

Maar nu is het kersentijd! Vanaf half juni tot eind juli zijn er volop verse kersen te koop. Zo ook op Amelisweerd. Zoals jullie weten heeft Amelisweerd een speciaal plekje in mijn hart. Een paar keer per week wandel ik over het landgoed en geniet van alles wat ik zie. In het voorjaar van de prachtige bloesems. Vooral op het jaagpad langs de kersenboomgaard is de bloesem dan sprookjesachtig. Nu in de zomer zijn de bloesems uitgegroeid tot heerlijke kersen. Prachtig rood en vol, die wil je meteen opeten. Maar er een lekker makkelijk gebak van maken is een goede 2e optie.

Kersenwandeling: Rondje kersen op Amelisweerd

Hoe leuk is het om een recept te combineren met een wandeling? Zo kan je dubbel genieten! Eerst lekker erop uit en wandelen. En op de wandeling kom je het ingrediënt tegen om thuis mee aan de slag te gaan. Voor het kersen recept en wandeling heb ik samengewerkt met de Amelisweerd Agenda. Deze samenwerking heeft al vele leuke projecten opgeleverd, waarvan dit weer de nieuwste is.

Kijk voor de wandeling op de site van Amelisweerd Agenda onder de blog. Daar is het Rondje kersen op Amelisweerd gratis te downloaden.

kersen-bloesem

Kersenbloesem

kersentijd-illustratie-irms

Kersentijd!

kersen-irmsblog

Maak er een kersenfeestje van!

wandeling-amelisweerd-kersen
beschrijving wandeling amelisweerd
kersenclafoutis-recept-irmsblog

Leuk idee wandeling met recept!

Ook een wandeling en recept combineren voor jouw bedrijf? Neem contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden!

Kijk ook eens naar de recepten van deze gastenverblijven: Granola van B&B Kuca Baljo en Hartige taart met broccoli van Casa Boslimpré

kersen-illustratie-irms

Hieronder kan je dit recept gratis downloaden.

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden