Wat is Granola?

Granola is een mix van o.a. granen, noten en zaden wat je in de oven bakt, zodat het heerlijk krokant en smaakvol wordt. Zelfgemaakte Granola is een heerlijk gezond alternatief voor de Cruesli uit de supermarkt. De meeste varianten uit de supermarkt bevatten veel suiker en andere geraffineerde ingrediënten. Granola is heel makkelijk zelf te maken en door zelf de ingrediënten te bepalen maak je het gezond en lekker! Granola is heerlijk als ontbijt met yoghurt of een andere zuivelvervanger.

Maak kennis met Griet van B&B Kuća Bajlo in Kroatië

Facebook is een prima plek om leuke nieuwe contacten te maken. Waar anders had ik Griet uit België kunnen ontmoeten die nu in Zadar, Kroatië leeft en werkt? Met haar man runt zij daar een Bed& Breakfast. En niet zomaar een gastenverblijf! Moet je kijken op Zoover hoe goed zij beoordeeld worden!

Zelf ben ik niet in hun B&B geweest en Griet heb ik ook nooit persoonlijk ontmoet. Toch weet ik dat zij een hele lieve en warme vrouw is. Dat komt door haar reacties op berichten op Facebook. Voor iedereen heeft zij een aardig woord en toont zij haar interesse. Zo zijn we in contact gekomen en heb ik nu haar, of eigenlijk het favoriete ontbijt recept van haar gasten geïllustreerd.

Granola het favoriete recept van en vóór de gasten

Griet en Anri ontvangen hun gasten zeer gastvrij en trakteren ze elke ochtend op een vegetarisch ontbijt, met heerlijke producten uit de streek. Aangevuld met huisgemaakte lekkernijen en met veel aandacht gepresenteerd. En de grote favoriet bij dit ontbijt is de homemade Granola. Veel gasten willen daarom heel graag dit recept hebben, om thuis ook te kunnen maken en mooie herinneringen op te halen aan hun mooie vakantie.

En wat is een mooiere manier, om je favoriete recept te delen en geven aan je gasten, dan met een geïllustreerd recept?!

Bijzondere Granola met eetbare bloemen.

Elke Granola heeft zijn eigen unieke samenstelling. Griet gebruikt graag typische Kroatische streekproducten, zoals honing van de plaatselijke imker en allerlei lekker gedroogd fruit. Maar wat deze Granola zeker bijzonder maakt is de presentatie met eetbare bloemen uit de eigen tuin. Oost-Indische kers, goudsbloem, viooltjes en Kaapse bieslook geven een frisse en fleurige touch. En maakten het illustreren tot een groot plezier.

Je eigen huisstijl herkenbaar in de illustratie.

Natuurlijk heeft Griet mij gevraagd om voor haar te illustreren, omdat ze mijn stijl en kleurgebruik zo mooi vindt. Maar voor haar gasten is het belangrijk dat haar eigen huisstijl en kleur herkenbaar zijn in de illustratie. Nu maakte zij zich wel zorgen om haar huisstijlkleur, die vrij hard is. Maar na even gekeken te hebben, zag ik wel dat het een prachtige kleur is die mooi combineert met rood. En in een tintje zachter, ook mooi is om als volle kleur te gebruiken. Er is altijd een oplossing om je eigen huisstijl en kleur in te passen in een illustratie.

En Griet is geloof ik héél blij met het eindresultaat en hopelijk waarderen haar gasten dit cadeautje ook. En genieten zoveel mogelijk ‘fans’ van dit lekkere prachtige recept!

Dobar Tek, eet smakelijk

Ook het favoriete recept van jouw gasten laten illustreren?

Dat kan! Ik heb mijn aanbieding verlengt tot 1 juli 2017: een geïllustreerd recept voor €49,-. Profiteer er nu van en neem (onder het recept) contact op!

 

Granola-recept-illustratie-irms

Ga voor meer recepten naar Recipes.

Adri-en-Griet-B&B-KućaBajlo

Anri en Griet van B&B Kuća Bajlo in Kroatie

B&B-Kuća-Bajlo-irmsblog

Het B&B Kuća Bajlo

 

Homemade-granola-irmsblog

Versierd met eetbare bloemen voor een prachtige presentatie

 

Het vegetarische gezonde ontbijt, boven in staat deze heerlijke granola.

Het ontbijtbuffet met links boven in de heerlijke granola

 

Het vegetarische gezonde ontbijt, boven in staat deze heerlijke granola.

Het geïllustreerde recept is in het blok hieronder gratis als PDF te downloaden.

 

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden