Glühwein een echte winterdrank

Bij de winter denk ik niet als eerste aan kou, maar aan gezelligheid en warmte! Want daar hou ik van. Dus als het ’s avonds vroeg donker wordt gaan de kaarsjes aan. En in de keuken maken de salades plaats voor stamppot en stevige soep. Lekker comfy food waar je lekker warm van wordt. Het allerliefst gezellig met familie en vrienden lekker lang aan tafel zitten en uren kletsen en genieten. Een echt winterdrankje als glühwein is dan een echte sfeermaker en hoort er helemaal bij.

 

Wat is Glühwein

Glühwein is een warme wijn, die daarom zo lekker is in de wintermaanden. De smaak is warm en kruidig met een beetje zoet. Glühwein past bij een gezellige warme kerstsfeer en je kan het dan ook op elke kerstmarkt drinken en kopen. Ook op schaatsbanen is het een populair drankje. Als je erg koud bent geworden, verwarmt het je binnenste en het smaakt ook nog eens erg lekker. Ook thuis is glühwein heel gezellig om te drinken met familie en vrienden, vooral als je het zelf maakt.

 

Glühwein zelf maken

Natuurlijk is een fles glühwein kopen heel makkelijk, maar vaak is de smaak zo ontzettend zoet. Door het zelf te maken kan je zelf bepalen hoeveel honing of suiker je wilt toevoegen. Bovendien is de geur die in je huis verspreid wordt, als je glühwein zelf maakt verrukkelijk! De geur van het citrusfruit in combinatie met de kruiden en gember is zo heerlijk winters. Let erop dat je de wijn alleen maar verwarmt en niet kookt, dan verdampt de alcohol en kan de smaak bitter worden. Wat de smaak ook bitter kan maken is het wit dat onder de schil zit van de sinaasappel en citroen. Daarom snij je maar 1 sinaasappel in schijfjes en gebruik je bij de andere sinaasappel en citroen alleen de aromatische schil en het sap.

 

Serveren van de glühwein

Chique wijnglazen zijn hier niet op hun plek, gebruik daarom stoere glazen of mokken. Je kan de glazen evt. even voorverwarmen door er wat gekookt water in rond te spoelen. Daarna kan je de wijn zo uit de pan in glaasjes scheppen. Of nog beter is om de wijn eerst even door een zeef te gieten, zo zitten er geen kleine stukjes meer in je drank. De schijfjes sinaasappel, de kaneelstokjes en de steranijs kan je als decoratie over de glazen verdelen, dat ziet er mooi uit. Natuurlijk kan je voor de decoratie ook wat extra kaneelstokjes en schijfjes sinaasappel gebruiken.

 

Wat is jouw favoriete recept in deze cadeau maanden?

Vooral december is zo’n heerlijke feestmaand. Wat is jouw favoriete recept om te delen? Er zijn zoveel gelegenheden om gezellig samen te zijn met wie je lief is. Daarbij kan lekker eten en drinken echt een kadootje zijn. Over kadootjes gesproken ik heb voor jou ook nog kadootjes! Zoals de gratis downloads van de jaarplanner 2019 of het recept van de warme winter koffie. En 2 tips om jezelf of je vrienden kado te doen namelijk een set receptkaarten of een unieke kalender 2019 van Amelisweerd . Vergeet niet dat jouw recepten bij mij ook altijd welkom zijn. Zo kan jouw favoriet ineens een prachtig geïllustreerd recept worden, wat wel een heel bijzonder cadeau is!

Reageer hieronder mijn blog of op mijn FB!

lemons-illustation-irms

Ga voor meer recepten naar Recipes.

Mijn kalender kodo tip voor 2019

Download dit recept gratis in PDF hieronder

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden