Wrap met kip & guacamole

Het is zomer en dan zijn makkelijke en simpele recepten altijd welkom. Deze wrap met kip en guacamole is een lekker lunchgerecht. Of in combinatie met een zomers soepje een licht verteerbare maaltijd. Voor deze wrap met kip en guacamole gebruiken we mijn vorige recept van de lekkerste guacamole. Deze is natuurlijk zo lekker, dat hij schoon opgaat. Maar eigenlijk moet je een beetje over houden, of gewoon meer maken, om de volgende dag dit heerlijke wrap recept te kunnen maken.

 

Bewaar tip guacamole

Nu ken je misschien het probleem dat de guacamole verkleurt als je het bewaart. Wat hier goed tegen helpt is om de avocadopit te bewaren in het restant guacamole. En ook de limoen die we in de guacamole hebben gedaan helpt om het verkleuren tegen te gaan. Roer de volgende dag de guacamole goed door en je kan het echt nog prima eten.

 

Wraps van tortilla’s, maak ze zelf!

Wraps worden gemaakt met bloem (of mais) tortilla’s. Deze kan je overal kant en klaar kopen. Maar daar zitten toch best veel conserveermiddelen in. Dus wil je bewuster eten? Maak ze zelf! Dit is echt niet moeilijk en veel gezonder.

Kinderen zijn ook dol op wraps (die van mij in elk geval wel) en wat is dan leuker om ze zelf te laten helpen met het maken ervan?

 

Wat heb je nodig:

  • 200 gr bloem
  • snufje zout
  • 1 eetlepel olie
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 ml lauw warm water

 

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom en kneed er een soepel deeg van.

Verdeel de bol deeg in 6 kleine bolletjes. Denk de kom af met een vochtige theedoek. En zet het voor minstens een ½ uur weg.

Strooi wat bloem op het aanrechtblad en rol met een deegroller elk bolletje uit tot een mooi dunne tortilla. Het is niet erg als ze niet perfect rond zijn, zo zie je dat ze met de hand gemaakt zijn. Dat is juist de charme moet je maar denken.

Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter. Als de pan goed heet is bak je de tortilla heel kort. Echt maar 1 minuut per kant, anders wordt de tortilla hard en droog en kan je hem niet meer oprollen.

 

Creatief vullen.

Het recept dat ik voor je getekend heb is een wrap met kip en guacamole. Omdat deze wrap van jongs af aan een favoriete is van mijn kinderen. Maar je kan ze met van alles vullen.

Graag kijk ik in de koelkast wat er nog voor restantjes zijn. Sla, komkommer, paprika, met een beetje kruidenroomkaas en kleine blokjes chorizo is ook lekker.

Dus durf creatief te zijn en probeer het lekker uit!

Download het NEDERLANDSE recept:  hier

wrap-chicken-guacamole-irmsblog-recipe

English version above

Download here the English version of the recipe as pdf: Wrap with chicken & guacamole

zomerse-soepjes-groene-meisjes

Tip voor een zomers soepje van de Groene Meisjes, om te combineren met de wraps voor een volledige maaltijd.

 

illustratie-wrap-irmsblog
wrap-kip-guacamole-irmsblog-recept

Ga voor meer recepten naar Recipes.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden