Hallo 2018!

Het nieuwe jaar is van start. Heb jij er ook zin in? Heerlijk nieuwe kansen en plannen. Ga jij het dit jaar anders doen? Meer gezond en bewust leven? Dan is dit is mijn tip voor jou: Eet uit de moestuin!

  • Het is eenvoudig
  • Je kan er nu meteen mee starten
  • Makkelijk vol te houden
  • Je bent je meer bewust van de seizoenen
  • Biologisch en lokaal: beide goed voor het milieu
  • Het is super vers en lekker

Groentetas van een Tuinderij uit je buurt

Heb je zelf geen tijd of ruimte voor een moestuin? Tegenwoordig kan je overal groentepakketten of tassen van Tuinderijen of Landgoedwinkels verkrijgen. Zelf heb ik ook geen moestuin. Mijn groentetas komt van Tuinderij de Volle Grond op Amelisweerd. Als ik wandel op het landgoed ga ik graag even kijken hoe de tuin eruitziet. Wat kan er gezaaid en geoogst worden?

Elke maand een moestuin recept

Mijn plan voor dit jaar is, om elke maand een moestuin recept te illustreren. Maar ik dacht hoe moet dat in de winter? Dan groeit er toch niks? Gelukkig weten echte tuinders dat er zelfs dan nog groentes groeien. Zoals pastinaak en winterpostelein, die kunnen wel tegen kou en vorst!

Winterpostelein: vergeten groente

Winterpostelein is een vergeten groente. Omdat de blaadjes snel kneuzen en zo vers mogelijk gegeten moeten worden, zie je deze groente niet in de supermarkt. Echt een moestuin groente en dus leuk om het nieuwe jaar met moestuin recepten mee te beginnen. De blaadjes zijn knapperig en sappig en de smaak is zacht en fris. Lekker om salades mee te maken, maar ook een winterse stamppot.

Winterpostelein stamppot.

Het leuke met stamppotjes, is dat je eindeloos kan variëren. Deze keer met zachte geitenkaas, de volgende keer een oude harde kaas. Of voor de liefhebbers lekker met uitgebakken spekjes of een rookworst. Of maak een Italiaanse variant met zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden en mozzarella.

Wat wordt het volgende moestuin recept?

Wat kan er geoogst worden in februari? En welk lekker recept hoort daarbij? Help mij en geef jouw tip voor het februari moestuin recept. Misschien zie je dan volgende maand jouw favoriete recept door mij als mini poster geïllustreerd! Reageer hieronder op mijn blog of volg mij op Facebook en stuur een bericht.

 

stamppot-winterpostelein-irms

Ga voor meer recepten naar Recipes.

receptenkalender 2018 irmsblog

Nog plannen maken voor 2018? Mijn maandkalender met elke maand een recept en veel ruimte voor notities is hier nog te downloaden.

stamppot-winterpostelein-irms

Winter stamppot: Lekker!

moestuinrecept stamppot winterpostelein irmsblog

Download dit recept hieronder:

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden