Overal kan je inspiratie op doen!

Wil jij meer creatief zijn, maar mis je de inspiratie om te beginnen? Heb je geen idee waar je de inspiratie vandaan kan halen om creatief te zijn? Dan heb ik leuk nieuws voor je, in de komende blogs en op mijn social media, ga ik een aantal van mijn inspiratiebronnen met je delen. Mensen vragen vaak waar haal jij je inspiratie vandaan? Maar als ik dan zeg overal vandaan, is dat natuurlijk niet echt behulpzaam, maar wel echt waar. Om je te helpen om ook inspiratie te vinden, zal ik je in 3 stappen laten zien, hoe je net als mij overal inspiratie kan opdoen en creatief kan zijn.

Tip voordat je begint: ontspan

Deze stappen kan je makkelijk zelf volgen en doen. Maar probeer dit niet te krampachtig te doen, want ik kan je wel verklappen dat het dan niet werkt. Creativiteit gaat namelijk over loslaten, beleven, energie laten stromen en er vooral NIET te veel bij nadenken. Gewoon ontspannen en beginnen!

Vind je inspiratie in 3 stappen:

Stap 1: Foto’s maken op een wandeling

Dus bij stap1 beginnen we met: juist ontspannen! Ga lekker naar buiten en maak een wandeling. Wandelen is namelijk heel ontspannend. En op deze wandeling neem je je telefoon/camera mee, en ga je jouw inspiratie fotograferen. Kijk lekker om je heen en geniet van wat je ziet. Kijk waar je aandacht naar toe gaat, wat wekt je interesse? Dat kan werkelijk van alles zijn: een vorm een kleur een detail of een gebeurtenis. Maak er foto’s van, wees niet te terughoudend, maak veel foto’s. Fotografeer uit allerlei verschillende hoeken: van boven, onder, links, rechts en veraf en dichtbij. Thuis ga je pas bekijken welke foto’s een mooi beeld hebben opgeleverd. Kijk goed naar al je foto’s en kies er uiteindelijk 1, die je het meest inspireert.

Stap 2: Geef deze foto woorden.

Kijk naar de foto, welke gedachten komen in je op? Maak een verbinding tussen het beeld en de gedachten die in je opkomen. Schrijf deze gedachten op. Dat kan een kort woord of een quote zijn, maar ook een verhaal of een gedicht. Zo breng je nieuwe ideeën op gang en probeer je een energiestroom te vinden om te gaan creëren.
NOTE: Als jij een schrijver bent kan je stap 2 en 3 omdraaien en juist eerst een schets of tekening maken. Iets wat jou op nieuwe ideeën brengt en dan pas beginnen met schrijven.

Stap 3: Creëer

Bij stap 1 & 2 heb je inspiratie opgedaan en nu ga je creëren. Wil je tekenen, boetseren of knutselen? Het maakt niet uit wat je wil creëren, doe waar je zin in hebt. Het gaat om het doen. Een goeie tip die ik je hierbij kan geven is: denk niet aan het resultaat. Laat je niet belemmeren door de gedachte dat je iets moois moet maken, dat het anders niet goed is. Blijf je ontspannen, laat je energie stromen, kom in je sweetspot en kijk wat er uit je handen komt. Geniet van het plezier dat het doen je geeft. En laat het resultaat je verrassen.

Extra tip: Ook inspiratie opdoen kan je oefenen.

Alles leer je door te oefenen. Ook inspiratie komt niet altijd vanzelf, je moet je er voor openstellen. Blijf je verwonderen! Zodat ook jij straks kan zeggen: Waar mijn inspiratie vandaan komt? Nou overal!

Volgende keer nieuwe tips, volg mijn FB pagina of Instagram als je alvast meer inspiratie wil. En deel vooral ook je eigen ervaring!

 

 

 

 

appels-plukken

Stap 1: Wandelen op Amelisweerd en daar fotograferen geeft mij veel inspiratie voor vorm, kleur en ritme.

appel-sap-illustratie-irms

Stap 2: Verwondering stelt je open voor inspiratie, dus blijf je verwonderen!

appel-sap-illustratie-irms

Stap 3: Naast illustrator ben ik ook dessin ontwerper, voor mijn dessins haal ik heel veel inspiratie uit de natuur.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden