Venkeltapenade

Venkel is een heel uitgesproken groente, de smaak is een beetje anijsachtig. Venkel is heerlijk in stoofgerechten of in een salade. Maar ook heel verrassend in het recept van deze week. Een heerlijke tapenade van gesmoorde venkel en zongedroogde tomaatjes. Tapenade is een wat dikkig smeerseltje wat lekker is op een stokbroodje. Maar het kan ook gebruikt worden als een basis van een pastasaus of dressing. Als je eenmaal huisgemaakte tapenade hebt geproefd, wil je nooit meer van die kant en klare. Tapenade is namelijk heel makkelijk zelf te maken. Bovendien zijn heel veel varianten om uit te proberen. En een heel verrassende is de venkeltapenade.

Kookworkshop op de Volle Grond

Dit recept komt van Yvonne Smeelen. Yvonne werkt bij de Veldkeuken, de biologische bakkerij en keuken op Amelisweerd. En afgelopen zondag gaf zij een kookworkshop op Tuinderij de Volle Grond. Een kookworkshop op een moestuin is natuurlijk geweldig. Alle groenten en kruiden komen zo van het land, verser kan het niet. Bovendien ook nog eens helemaal biologisch, want op Tuinderij de Volle Grond wordt geen enkel bestrijdingsmiddel gebruikt.

Recept inspiratie

Een kookworkshop is een hele leuke manier om inspiratie over recepten te delen. Zo krijg je nieuwe ideeën en kan je elkaar verassen met jouw recepten. Yvonne had een heerlijk menu samengesteld. Zoals een koude bramensoep, een bonensalade en (wat ik natuurlijk heel erg leuk vond) mijn snijbieten risotto. Het was super om te zien hoe er met mijn geïllustreerde recept gekookt werd. En gelukkig smaakte, net als alles, de risotto ook heerlijk.

Tapenade van gesmoorde venkel en zongedroogde tomaatjes

Dit recept van Yvonne, was op deze kookworkshop mijn favoriet. En is dus het moestuin recept van september geworden. Je kan namelijk nooit genoeg recepten voor tapenades hebben! En deze met venkel is een mooie variatie. Wat is jou favoriete tapenade? Waar verras jij je gasten mee?

Jouw favoriete recept ook laten illustreren?

Er zijn allerlei mogelijkheden, van posters tot ansichtkaarten. Of misschien heb jij andere ideeën? Neem gerust contact met mij op!

venkel-kruiden-illustratie-irms

Ga voor meer recepten naar Recipes.

tapenade-gesmoorde-venkel-irmsblog
snijbieten-risotto-irmsblog
Buiten de snijbieten risotto koken
recept-tapenade-gesmoorde-venkel-irmsblog

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden