Snijbieten vergeten groente

Snijbieten? Eerlijk gezegd had ik ze nog nooit gezien of gegeten. Snijbieten zijn duidelijk een vergeten groente. Waarschijnlijk komt dat omdat ze zo snel overstuur zijn. Dus niet onder in de koelkast stoppen en denken dat komt van de week wel. Je moet ze meteen vers bereiden en opeten. In de supermarkt zal je ze dus niet vinden. Maar bij een biologische groenteboer, op een markt of…

De Groentetas

Blij verrast was ik, toen ik als dank voor mijn hulp, een abonnement op de groentetas van tuinderij De Volle Grond kreeg. Nu krijg ik elke week biologische seizoengroenten! Zelf je eigen groenten kweken in een moestuin is super populair. Maar een groentetas van een biologische tuinderij is zeker zo makkelijk en leuk. Elke week een verrassing, welke groenten zijn er nu weer geoogst. Maar ook, o jee wat is dit? Wat zijn die grote bladeren met regenboog stelen? Ze zijn prachtig om te zien die snijbieten, maar wat doe je ermee?

Snijbieten risotto

Wat ik erg graag doe is speuren en zoeken op internet. Dat is een onderdeel van mijn werk. Zo vind ik in een handomdraai lekkere recepten met snijbieten. Ze blijken geschikt voor salades, stamppotjes en soep. Maar een recept springt er voor mij uit: de snijbieten risotto. Die moet het zijn! Risotto is een van mijn favoriete recepten. Het is echt niet moeilijk, je moet er alleen wel bij blijven staan. En elke keer weer een beetje vocht toevoegen, als de rijst alles heeft opgenomen. Proef of de risotto gaar is. De risotto moet lekker romig blijven, dus laat het niet droog koken!

Unieke recepten illustreren

De recepten die ik illustreer zijn altijd uniek. Als ik zelf een recept vind op internet geef ik er altijd mijn eigen draai aan. Soms omdat ik niet alle ingrediënten in huis heb of omdat ik een ander idee heb van wat lekker is, zoals bij deze snijbieten risotto. Of het is het favoriete recept van een ondernemer die mij opdracht geeft om zijn of haar eigen recept te illustreren. Zo is elk geïllustreerd recept uniek.

Seizoensgroenten uit de moestuin leuk & lastig

Door de groentetas ben ik me nog meer bewust van seizoensgroente. En hoe leuk en lekker het is, om groente vers van het land te eten. Maar ook dat het lastig kan zijn om telkens weer lekkere recepten te verzinnen. En daar heb jij misschien ook een probleem mee? Heb jij ook een moestuin of een groentetas? Of ben jij ondernemer met een moestuin? Welke lekkere recepten heb jij voor seizoensgroenten? Of voor welke groente kan je maar geen lekker recept vinden?

Laat het weten! Misschien illustreer ik dan de volgende keer een recept voor jou!

Serie moestuin recepten

Het zou leuk zijn als er een serie moestuin recepten komt met elke maand een seizoensgroente in de hoofdrol. En nu ik erover denk zijn niet de snijbieten de eerste in deze serie, maar de meiknolletjes! Het recept in juni van tuinderij De Volle Grond, ook zo’n vergeten groente. Dat was nummer 1, dus snijbieten is nummer 2. En wordt jouw groente of recept nummer 3?

Help mee en geef in de reactie hieronder:

  • Wat is jouw ‘probleem’ groente, waar je geen raad mee weet?
  • Of deel jouw favoriete moestuin recept!
snijbieten-illustratie-irms

Ga voor meer recepten naar Recipes.

moestuin op de volle grond

Bezoek aan tuinderij de Volle Grond: inspiratie voor de moestuin recepten.

vergeten groenten snijbieten of warmoes

Snijbieten worden ook wel warmoes genoemd en zijn een vergeten groente.

recept-snijbieten-risotto-irmsblog

Snijbieten risotto heerlijk! Hieronder kan je het recept in PDF downloaden.

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden