Hoera de lente komt!

Ja ik heb ze weer gezien de eerste stinzenplanten op Amelisweerd: de sneeuwklokjes! Meerdere keren per week wandel ik met Kiko op Amelisweerd. Dit is een prachtig landgoed tussen Utrecht en Bunnik. Als ik even flink doorstap loop ik in 10 minuten van de stad naar de natuur. Van elk seizoen kan ik genieten op Amelisweerd, maar elk jaar als de eerste sneeuwklokjes er weer zijn, maakt mijn hart een sprongetje! Ja de lente komt eraan. Er kan nog van alles gebeuren: sneeuw, hagel en een Elfstedentocht. Maar ik weet het komt goed, ik heb het zelf gezien.

Volop stinzenplanten op Amelisweerd

Vanaf nu is het elke week anders op het landgoed. Zijn het nu de witte tapijten van de sneeuwklokjes, straks zijn het paarse velden van de hyacinten. Deze bloeiers zijn stinzenplanten. Van het vroege voorjaar tot in de zomer kan je genieten van veel verschillende soorten. Vorige lente heb ik voor het eerst stinzenplanten geïllustreerd. Inmiddels weet ik weer heel wat meer van de stinzenplanten en heb ik nieuwe illustraties gemaakt.

Gidsje met Stinzenplanten wandeling en handig bloeioverzicht

De AmelisweerdAgenda brengt namelijk een prachtig handzaam gidsje uit, waar ik aan mee mocht helpen. Cees van de Agenda verteld:

In dit gidsje vertellen we je wat stinzenplanten zijn. En over de geschiedenis van deze planten op de landgoederen. Om je op weg te helpen om de planten zelf te ontdekken, hebben we twee routes voor je uitgestippeld. De eerste is een wandelroute en de tweede is gecombineerde wandel- en kanoroute. Zo zie je de stinzenplanten ook prachtig vanaf het water van de Kromme Rijn, wat extra bijzonder is. Op beide routes zijn de zeven mooiste stinzenplantenplekjes aangegeven. Natuurlijk hangt het ervan af wanneer je er bent, welke bloeiers je kan zien. Check daarvoor het handige bloeioverzicht in het gidsje, zodat je kan zien in welke periode de verschillende stinzenplanten bloeien. Veel plezier met het bezoeken van Amelisweerd en het genieten van de stinzenplanten.

stinzenplanten op amelisweerd gids

Maak je eigen seizoenwandeling voor jouw omgeving.

Welke mooie seizoenen wandelingen kan jij bedenken voor jouw omgeving? Laat je inspireren door de natuur! Zeker in de lente heeft iedereen weer zin om erop uit te trekken. Maak gebruik van mooie foto’s en illustraties. Kijk voor inspiratie ook bij deze zomerwandeling met lekker kersenrecept.

kiko geniet op amelisweerd tussen de stinzenplanten
cees van amelisweerdagenda

Cees van den Brink van de AmelisweerdAgenda

stinzenplanten op amelisweerd illustraties
doorsnede-bol-en-knol-illustratie

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden