Spruitjes wintergroente?

Februari het is winter, maar het lijkt wel lente! Het weer is op hol geslagen, deze week de warmste februari dag ooit gemeten. En ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik heb ervan genoten! Wandelen zonder jas en koffie op een terrasje. Dat terwijl ik deze week spruitjes geïllustreerd heb, een echte wintergroente. Tot en met maart komen de spruitjes nog van het land. Dus of het nu winter of een vroeg voorjaar is, dit recept is zeker de moeite waard.

Spruitjes haat-liefde groente

Je vindt ze heerlijk of je hebt een hekel aan spruitjes. Vroeger thuis werden er geen spruitjes gegeten, dus ik had geen idee of ik ze lustte. Toen ik zelf ging koken en experimenteren vond ik ze meteen heel lekker. En ook mijn twee meiden lustten graag spruitjes, waardoor ze s ‘winters regelmatig op het menu staan. Ze zijn heel veelzijdig en supergezond. Vindt je gekookte spruiten een gruwel? Misschien kunnen deze spruitjes uit de oven met zoete peer je toch verleiden en wie weet het begin zijn van een voorzichtige verliefdheid…

Illustreren voor de moestuin

Met mijn recept illustraties kan ik mijn liefde voor illustreren, moestuinen en koken in elk geval goed combineren. Het moestuin seizoen gaat weer van start en begint voor mij met een overleg met Tuinderij De Volle Grond. Ook dit jaar gaan we weer samenwerken en zal ik weer illustreren voor de moestuin. In elk geval wil ik elke maand weer een moestuin recept illustreren, waar ook jouw recept welkom is. Dus laat het me weten als je ideeën hebt voor moestuin receptillustraties!

Meer illustreren

Naast recept illustraties maak ik ook graag andere illustraties die je leuk zal vinden. Zo zorgt het mooie weer ervoor dat de sneeuwklokjes, krokussen en narcissen al volop bloeien. Vorig jaar heb ik deze blije bloemetjes voor het stinzenplanten gidsje van Amelisweerd geïllustreerd. Maar ook een ademoefening van Hollandse Indianen met de toepasselijke naam lentesneeuw. Heerlijk om nu te doen, even diep inademen die komende frisse lentelucht tussen de sneeuwklokjes!

Spruitjes met peren

Maar eerst dit recept proberen. Groente roosteren in de oven doe ik heel graag, zoals eerder deze pastinaak frieten. Het is lekker makkelijk, even voorbereiden en hup de oven doet het werk. Spruitjes en peren met tijm en geitenkaas is echt een verrukkelijke combinatie. Nou is peer sowieso een van mijn favoriete fruitsoorten. Alles met peer, als die maar niet overrijp is, vind ik heerlijk. In de oven worden de peren een beetje gekarameliseerd en de spruitjes knapperig. Check voor de zekerheid de tijd en de ovenstand want elke oven is anders en het is zonde als het te hard gaat. Als je eenmaal weet wat de juiste stand is, is het succes verzekerd. Veel plezier en vergeet niet je reactie hieronder te geven met je ideeën of tips!

lemons-illustation-irms

Kijk hier voor het stinzenplant gidsje.

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden