Moestuin recept van september

Het is weer tijd voor een lekker makkelijk moestuin recept. In mijn vorige blog kan je de fijne maandplanner van september downloaden. En kondig ik aan dat er weer een kalender 2019 aankomt in samenwerking met Amelisweerd Agenda. Daar ben ik hard mee aan de slag en hopelijk kan ik jullie snel wat laten zien. Maar eerst deze recept illustratie van spitskool met sperziebonen en appel. Bovendien ga ik je tips geven over als je te veel groente tegelijkertijd uit de moestuin krijgt.

Wat is spitskool?

Spitskool is een wat zachtere en sappigere variant van witte kool of savooiekool. En de naam zegt het al in plaats van rond is deze kool spits. Spitskool is heel veelzijdig. Je kan hem rauw in salades eten. Maar ook koken, stoven of natuurlijk roerbakken. Bij het roerbakken houdt de kool een beetje een bite en daar hou ik van. Bovendien is het lekker makkelijk en snel.

Help, te veel groente tegelijk uit de moestuin

Ken je dat probleem dat er op 1 moment te veel verschillende groenten tegelijkertijd uit de moestuin komen? Mijn groente krijg ik elke week van Tuinderij de Volle grond. Bomvol met allerlei verschillende groenten die net geoogst zijn. Heerlijk, maar helaas kan je ze niet allemaal in 1 keer tegelijk opeten. Met deze 4 tips lukt het mij wel om optimaal te genieten van alle groenten en ik deel ze graag met jou:

  1. Maak een recept waarin je (minstens) 2 groenten en/of fruit tegelijk kan verwerken, zoals deze spitskool met sperziebonen en appel.
  2. Bekijk goed welke groente je langer kan bewaren.
  3. Maak een planning wanneer je wat gaat eten.
  4. Bewaar groenten op de juiste manier, waardoor je er langer plezier van kan hebben.

Groenten op de planning

Elke week ben ik weer super blij met de groentetas en kijk ik welke verassingen er nu weer inzitten. Meteen daarna begint het plannen, met wanneer ik welke groente ga eten. Inmiddels weet ik wel welke groente je het best meteen op kan eten en welke je gerust even kan bewaren. Op mijn planner zet ik op welke dag ik welke groente ga eten. En zet er ook meteen een recept idee bij, zodat ik weet welke boodschappen ik nog nodig heb.

Geïllustreerde bewaartips

Omdat bij het plannen van wanneer je welke groente eet, bewaartips zo ontzettend handig zijn, ben ik ze ook gaan illustreren. Dus bij dit lekkere recept voor spitskool, zit ook de bewaar tip voor spitskool. Spitskool kan je best makkelijk wat langer bewaren. Pas lag de kool anderhalve week in de koelkast, maar was nog helemaal prima. Even de buitenste bladeren eraf en niks mis mee. Zelf vind ik de spitskool uit de vriezer wat minder lekker, maar probeer het zelf uit om te kijken hoe het je bevalt. Vindt je het handig om bij het recept ook een bewaar tip voor de groente te krijgen? Laat het mij weten, dan kan ik dat bij het moestuin recept van oktober ook doen.

Moestuin recept van oktober

In oktober kan je nog veel fruit oogsten, maar ook groenten als pompoen, wortelen, rapen en nog meer kolen. Wat is jouw favoriet? En welk recept maak je ermee? Wil je jouw recept geïllustreerd zien in oktober? Laat het mij weten op FB of in je reactie hieronder.

lemons-illustation-irms

Ga voor meer recepten naar Recepten.

Bij roerbakken of wokken verhit je op hoge temperatuur kleine stukjes groenten snel gaar.

Met deze bewaartip kan je langer genieten van de spitskool.

Download het recept hieronder.

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden