Maaltijden om samen te genieten

Gezellige maaltijden met veel mensen waar je graag mee samen bent, dat is enorm genieten! Zeker vakantie is een ideaal moment om mensen te ontmoeten en fijne gesprekken te hebben. En dat kan heel goed bij een heerlijke maaltijd. Dat weet Matty Bramhill als geen ander. Op haar vakantieplek Casa Boslimpré bereidt zij met liefde maaltijden voor haar gasten. Drie van haar favoriete recepten heb ik inmiddels geïllustreerd. Dit derde recept komt binnenkort op mijn blog, hou het in de gaten.

Maar vandaag is Matty mijn gastblogger! Hierin vertelt zij haar verhaal over de maaltijden op Casa Boslimpré. Bedankt Matty voor het delen, erg leuk!

Matty’s blog: Maaltijden op Casa Boslimpré:

Wat heeft Casa Boslimpré met maaltijden? We verhuren vakantiehuizen en yurts met goede keukens waar onze gasten geheel zelfvoorzienend hun vakantie kunnen vieren. In de eerste jaren verzorgden Colin en ik daarom geen maaltijden. Alleen tijdens het Hemelvaart klusweekend met familie en vrienden verzorgden we een bedank-maaltijd voor soms wel 50 personen! Dat was vaak een BBQ.

Maar gaandeweg vroegen steeds meer gasten of we maaltijden verzorgden. Wij moesten echter nog wel een drempel van onzekerheid over want nu gaan mensen voor onze maaltijden betalen en is het dan wel goed genoeg? Voor vrienden voelden we die druk niet.

Mooie ontmoetingen en fijne gesprekken

Maar we vonden zelf die maaltijden met zijn allen rond de tafel met lekker eten en drinken toch ook wel heel erg gezellig met mooie ontmoetingen en fijne gesprekken! De ontmoetingsruimte was er groot genoeg voor dus waarom niet?

We begonnen met zomers 1 x per week een BBQ te organiseren waarbij het de gasten vrij stond om zich in te schrijven. Soms zaten we wel met 30 man, jong en oud aan tafel en het was erg gezellig en soms ook erg laat. Echter Colin en ik waren ook wel flink moe na zo’n avond want we deden alles uit onze eigen keuken terwijl de ontmoetingsruimte 2 gebouwen verder ligt. Veel heen en weer geloop met schalen eten en de afwasspullen daarna.

Maar sinds 2 jaar hebben we een professionele keuken net naast de ontmoetingsruimte met een grote oven, grote koelkast en een afwasmachine, heerlijk! En inmiddels van de brocantes en rommelmarkten genoeg servies verzameld om voor 30 personen te koken.

ontmoetingsruimte-voor-maaltijden

Welkomstmaaltijden

In het zomer-laagseizoen begonnen we met welkomstmaaltijden en 3x per week koken voor onze gasten. De club was dan niet groter dan 10 personen en we merkten de dankbaarheid van de gasten dat ze ” onze berg” niet meer af moesten om gezellig en lekker te gaan uiteten en de kinderen konden dan ook lekker van de binnenspeelruimte gebruik maken en of naar bed gebracht worden.

Onze eigen favoriete recepten

We koken nu tijdens de zomerperiode gemiddeld  2 à 3 x per week. We maken  een paar heerlijke lokale gerechten en onze eigen favoriete gerechten. Ook hebben we van de meeste een vegetarische variant want vooral Nederlanders zijn vaker vegetarisch. En we hebben zelfs enkele gerechten die gluten-, lactose- en suikervrij zijn.

Eén van onze lievelingsrecepten, vooral bij grote groepen zijn de hartige taarten die je met heel veel groentes en kazen kunt variëren. We hebben zelfs glutenvrij deeg hier bij ons in de supermarkt! Irma heeft er weer een mooie illustratie van gemaakt. Inmiddels zijn 3 van onze favoriete recepten geïllustreerd. We gaan ze gebruiken voor ansichtkaarten en een receptenboekje.

Koken voor groepen is leuk!

Ja, we kunnen zeggen dat we het koken nu wel serieus hebben opgepakt. Met onlangs als grootste uitdaging; 9 dagen lang voor een groepje van 9 Franse gasten alle maaltijden verzorgen inclusief Kerst en een Oud en Nieuw-diner! Geheel uit onze comfortzone maar wat waren ze er blij en enthousiast over!

En het allerleukste was dat we het met heel veel plezier en moeiteloos hebben gedaan!

Gelukkig wordt er ook nog veel zelf gekookt in onze vakantiehuizen.Groepen met meer dan 15 personen mogen dan gebruik maken van onze professionele keuken en de ontmoetingsruimte.

Zo is iedereen blij en blijven wij in balans 🙂

matty-bramhill

Even voorstellen: Matty Bramhill

welkom-ontvangst
pompoensoep

Het eerste recept: Pompoensoep

tartiflette

Het tweede recept: Tartiflette

Volg mijn blog!

Schrijf je in met je e-mailadres en krijg voortaan bericht bij een nieuw irmsblog-bericht.


Check je mailbox en bevestig je inschrijving. Dankjewel en veel leesplezier!

Lees hier mijn privacyverklaring.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden