Het beste recept voor Moederdag

Zondag is het Moederdag en daarom deel ik het meest favoriete recept van mijn blog nog een keer met jullie: de rabarber cheesecake. Dit recept delen voor Moederdag is extra bijzonder voor mij. Alweer 8 jaar geleden is mijn moeder net voor Moederdag overleden. En in deze blog vertel ik je dat de rabarber een mooie herinnering is aan mijn moeder. Daarmee dit het beste recept voor Moederdag voor mij. Maar ook voor jou, want dit recept wordt bijzonder gewaardeerd en het meest gedownload van mijn blog. Bovendien is zelf thuis een taart bakken voor je moeder en/of je dierbaren in deze corona tijd leuk om te doen en een mooi gebaar van liefde. Dus snel aan de slag en geniet van elkaar!

Rabarber lekker in de lente!

In april komen de rabarber stengels weer boven de grond en je weet dat de lente echt is begonnen. Rabarber krijgt hele grote groene bladeren, maar deze kan je niet eten. Alleen de stengels eet je. En het liefst zo jong en fris mogelijk, in de lente dus. Rabarber bevat namelijk oxaalzuur, wat in grote hoeveelheid zelfs giftig is. De frisse stengels bevatten maar een lage hoeveelheid van dit zuur, wat wel die lekkere smaak geeft. Wees dus niet bang, rabarber is echt gezond en zelfs goed voor je spijsvertering.

Rabarber van mijn moeder

Rabarber is voor mij een mooie herinnering aan vroeger. Wij hadden thuis een enorm grote tuin, met zowel bloemen als groenten. En helemaal achterin in een hoekje stond een enorme rabarberplant. Mijn vader was de tuinman, maar over dit hoekje had hij niets te zeggen. Hier heerste mijn moeder, zij koesterde de rabarber. Waarschijnlijk kwam dat omdat zij de enige was die de smaak van rabarber kon waarderen. Elk voorjaar maakte zij van de frisse stengels een compote, waar ze van smulde. Daar begreep ik niets van, die rare smaak, veel te zuur en vezelig…

Rabarber Cheesecake

Had ik toen geweten dat je met deze compote ook heerlijke taarten kan maken! Gelukkig weet ik het nu en deel ik graag deze lekkere cheesecake met jou. Cheesecake is een van mijn favoriete taarten, zeker als deze écht wel zuur is. Nu komt de smaak van de rabarber dus juist heel goed van pas. Experimenteer zelf een beetje met de hoeveelheid suiker die je toevoegt. Zelf gebruik ik liever een beetje minder, dan dat ik in het recept aangeef. Maar probeer het zelf even uit en laat me weten hoe jij het lekker vindt. Onder aan mijn blog kan je je reactie geven en de mini-poster van het recept gratis downloaden.

3 Tips:

Nieuws: binnenkort website vol met dessins!

Het is een tijdje wat rustiger op IrmsBlog en dat komt omdat ik hard aan het werk ben aan een nieuwe website. Naast mijn illustraties voor kleine ondernemers maak ik ook heel veel dessins en prints voor de retail. Het ontwerpen van allover patronen en geplaatste prints heb ik jarenlang in vaste dienst bij grote retailers gedaan, maar doe ik nu als zelfstandig ondernemer. Binnenkort laat ik jullie dan ook graag zien dat als je een leuk dessin of print zoekt, ik deze voor jou heb of kan maken! Mijn dessins zijn geschikt voor je interieur en al je producten die wel een dessin kunnen gebruiken. Binnenkort meer!

 

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Ga voor meer recepten naar Recepten.

mispel

De mooie rode stengels van de rabarber

recipe-elderflower-syrup-irms

Lekkere combinatie: friszuur

recipe-elderflower-syrup-irms

Binnenkort meer dessins op mijn nieuwe website!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden