Moederdag taart

Deze citroen meringue taart voor Moederdag is een echte verwentaart! Met het zuurtje van de citroen crème en het zoete van de meringuée, is deze taart heel fris en verrassend. Dit recept komt dan ook van een echte Franse bakker. En niet zomaar een bakker, maar van de finalist van ‘Heel Holland bakt 2017’ Gwenn Danis! Hoe leuk is dat? Kijk jij graag naar dit programma? Nu kan je ook zelf zulke mooie en lekkere taarten bakken. Op de blog van Gwenn’s Bakery deelt hij al zijn bakgeheimen. En deze keer heb ik een van zijn favoriete recepten geïllustreerd de: Tarte au citron meringuée

Uit de blog van Gwenn:

Mijn all-time favoriete taart! De Franse tarte au citron meringuée

Sinds mijn tijd in Parijs ben ik echt dol op de Tarte au Citron Meringuée!! (ofwel: citroen meringue taart). Dit is een absolute klassieker in de Franse patisserie en is in Frankrijk in elke “boulangerie” te vinden. De kracht van deze taart zit in de simpele variatie van 3 smaken en texturen. (zanddeeg, citroencrème & meringue)

Bakken voor wie je lief is

Een mooie taart bakken is op zich al superleuk om te doen. Maar daar blijft het niet bij, daarna komt het grootste plezier: je kan de taart delen! Het liefst met mensen die je lief zijn. Maak van het bakken van deze taart voor Moederdag een echt feestje. Stop er een beetje extra liefde en aandacht in en zorg dat je hem kan delen met veel familie en vrienden.

Citroen meringue taart: Zoet en zuur

Deze citroentaart van Gwenn is voor mij in elk geval de perfecte Moederdag taart. Het is zoet en zuur tegelijk. Helaas is mijn moeder er niet meer, dat is heel zuur, maar de herinneringen zijn heel zoet. En deze taart ga ik bakken voor mijn dochters, waardoor het een moeder-dochter taart wordt. En laten we eerlijk zijn deze taart is gewoon altijd lekker. Dus wanneer ga jij deze taart uitproberen?

mispel

Geïllustreerd recept als give-away

Wil jij ook een recept illustratie voor jouw gasten of klanten? Kijk dan eens op mijn nieuwe pagina met give-aways voor de mogelijkheden. Je kan je eigen recept aanleveren, maar ook kiezen uit mijn recepten. Zo zit er zeker iets voor jou bij.

lemons-illustation-irms
recipe-elderflower-syrup-irms

De citroencrème mag lekker een beetje zuur zijn

mispel

Speciaal voor moederdag

mispel

Download dit recept en blijf op de hoogte van mijn blog

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden