Pompoen risotto: het moestuin recept van oktober

Oktober is een echte herfst maand en pompoenen horen bij de herfst. Door te eten wat er uit de moestuin komt, proef je de seizoenen. Daarom vind ik het illustreren van de moestuin recepten ook zo ontzettend leuk, zo ervaar en beleef ik de seizoenen veel intenser. En wat dan extra leuk is, is dat het recept deze maand niet van mij is, maar van Elsebeth. Zij heeft gereageerd op mijn oproep op mijn FB-pagina voor een moestuin recept van oktober met deze heerlijke pompoen risotto.

Hallo Elsebeth

Jullie weten vast al dat ik graag samenwerk met andere gepassioneerde ondernemers. Nu blijkt Elsebeth ook zo’n ondernemer te zijn. Elsebeth is heel creatief en veelzijdig, zo is ze kunstenaar, tekstschrijver en educatief ontwerper. Nadat ze een aantal jaar schrijvend achter de computer had doorgebracht om culturele projecten voor kinderen te ontwikkelen, begonnen haar handen te jeuken. Ze wilde weer creëren en kocht een pak klei. En na vele misbaksels, maar toch doorzetten is ze nu ook keramist. Ze maakt prachtige objecten vanuit kleiplakken. Deze beschildert ze met kleislib gekleurd met pigmenten. Het grafische lijnenspel dat daardoor ontstaat kenmerkt haar werk. Wil je meer weten over Elsebeth en haar werk? Bekijk dan hier haar website of volg haar op Facebook of Instagram.

Pompoen risotto het favoriete recept van Elsebeth:

‘Wat te doen met een pompoen? Deze vraag en een rondgang op het internet leverde mij het recept voor deze pompoen risotto op. Min of meer dan, want meestal gebruik ik recepten om op ideeën te komen en blijk ik niet alles of net wat andere dingen in huis te hebben als ik aan het koken sla. Wat ik zo lekker vind aan deze pompoen risotto is dat hij zo zacht en smeuïg van smaak is. De wat zoute Parmezaan combineert heerlijk bij het zoete van de pompoen en de appel. En – niet onbelangrijk – ook mijn zoon kan deze risotto waarderen. De kleurencombinatie van het oranje met het groen van de basilicum en de sla streelt weer een ander zintuig want ja, het oog wil ook wat. Zeker in mijn huishouden waar het beleven van kunst en cultuur een belangrijke voedingsbron is.’

Echt een lekker recept Elsebeth en hopelijk vind je de illustratie van je recept ook mooi geworden. Print hem uit en hang hem op je koelkast en deel het recept met je vrienden. Misschien kan je het recept als afsluiting maken op een van je creatieve workshops om de artistieke belevenis compleet te maken?!

Jouw recept als moestuin recept van november?

Stuur mij een bericht hieronder of op mijn FB-pagina. Leuk als ik van je hoor! Vind je dit een goed recept? Ook dan is het leuk als je hieronder een reactie achterlaat.

Tot de volgende x, dan ga ik je de kalender 2019 laten zien! Spannend!! Download hier je jaarplanner 2019, als je dat nog niet gedaan hebt.

lemons-illustation-irms

Ga voor meer recepten naar Recepten

Heerlijk zachte smeuïge pompoen risotto

Elsebeth aan het werk

Keramiek van Elsebeth

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden