Pasta broccoli zalm met roomkaas.

 

Deze week een recept van over de grens. In het prachtige Leuven in België woont mijn vakantievriendin Gert. En iets wat we zeker gemeen hebben is onze liefde voor lekker en gezond eten. Heel blij ben ik, dat ik nu haar allergrootste favoriete recept, kon illustreren: pasta broccoli zalm.

Pasta altijd lekker.

Pasta is ook hier in huis heel geliefd. Vooral met zelfgemaakte tomatensaus. Een wortel, bleekselderij en ui heel fijnsnijden en even fruiten. Daarna gewoon een blik gepelde tomaten, een blikje geconcentreerde tomatenpuree, een bouillonblokje en wat water toevoegen en minstens 30 minuten laten pruttelen. Met deze saus als basis kan je lekker variëren. Zelf maak ik er graag lasagne mee. Bijvoorbeeld gecombineerd met een gele en groene paprika en een blikje tonijn. Of natuurlijk met broccoli!

Broccoli super gezond.

Deze groene held is een van de gezondste groenten. Vol met voedingstoffen en vitamientjes. Niet alleen de bloemen (ja broccoli is eigenlijk een bloem) maar ook de stronk kan je eten. Broccoli heeft maar weinig kooktijd nodig en heeft ook maar weinig calorieën. Eigenlijk zou je het 1 x in de week moeten eten. En met deze favoriet van Gert wordt dat ineens heel makkelijk. Zo lekker en snel!

 

Het favoriete recept van Gert:

 

“Deze pasta is niet alleen mijn favoriet, maar ook van mijn kinderen. Inmiddels zijn dat studerende kinderen, maar deze topper is een echte blijver!

Deze pasta met broccoli is supersnel klaar. En na een drukke dag, vol met patiënten of opletten in de les, is dit lekker makkelijk. We hoeven het ook helemaal niet netjes met mes en vork te eten, maar gewoon met een vork of lepel. Gezellig voor de houtkachel en dan vertellen we elkaar over onze dag.

Elke dag als mijn zoon van school, in de bus naar huis zit, stuurt hij een berichtje met: ’Wat eten we vandaag?

Als ik dan terugstuur: ‘pastazalmbroccoli’, dan weet ik dat dit zijn dag goed maakt. En hij zo snel mogelijk thuis wil zijn!

In de winter staat het zeker 1 x in de week op tafel. Voor de verandering maak ik het dan ook weleens met spinazie. Maar de volgende keer moet het toch echt weer broccoli zijn.

Trouwens broccoli zit vol vitaminen en zalm daar word je slim van! Kijk maar naar mijn kinderen, hoe slim ze zijn! 😉 “

 

Bedankt voor het delen!

Dit recept zal vast meer fans krijgen. Laat weten als je het ook geprobeerd hebt en het je gesmaakt heeft.

Het recept van Gert is hier te downloaden als mini poster.

 

broccoli-pasta-recept-irms

Ga voor meer recepten naar Recipes.

foto-gert

Gert, uit Leuven

best-broccoli-irms

Beste combinatie: broccoli, pasta & zalm

 

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden