Paars en roze mooi combineren op je website

De kleur combinatie van paars en roze is van onderneemster Patricia Leenaarts. Deze kleuren heeft zij gekozen voor haar nieuwe effectieve website die zij laat bouwen door een marketingspecialist. Patricia is kindertherapeute en helpt kinderen en hun ouders met problemen, zodat ze weer een liefdevolle relatie krijgen.

De kleuren paars, roze en wit heeft ze intuïtief gekozen. Deze kleuren staan voor haar voor het warme bad (paars en roze) en zonlicht (wit) wat ze haar cliënten graag wil geven. Maar nu heeft ze de eerste impressie gezien van haar nieuwe website en is ze geschrokken van de kille en zakelijke uitstraling. Alles is steriel en wit, met maar 1 visual die qua kleur niet past bij paars en roze. Dit voldoet totaal niet aan haar verwachting van haar nieuwe website en de warme kleur combinatie paars en roze.

Kleurbetekenis van Paars, Roze en wit.

Hiernaast zie je de kleurbetekenis van paars, roze en wit. Op gevoel heeft Patricia deze kleuren wel goed gekozen, ze passen bij wat ze uit wil stralen. Maar met kleurkeuze alleen ben je er nog niet. Paars, roze en wit samen zijn een hele harde en steriele combinatie. Het is dus belangrijk om ook de sfeer waarin de kleuren combineren te bepalen!

Het is een probleem als je gekozen kleur en het stramien van je website niet passen bij wie jij bent. Zo bestaat de kans dat je niet de juiste klanten of veel te weinig klanten aantrekt.

Mijn 6 Tips:

om je te helpen bij het kiezen van de juiste kleur en sfeer:

  1. Denk goed na over wat jou uniek maakt.
  2. Bepaal wie jou ideale klant is die je wil bereiken.
  3. Kies bij je kleurkeuze niet jouw favoriete kleur, maar de kleuren die passen bij jou bedrijf en klanten.
  4. Bepaal ook de sfeer die je wil uitsralen, alleen kleur kiezen is niet voldoende.
  5. Maak een moodboard om je kleuren en sfeer te visualiseren
  6. Kies de juiste visuals en afbeeldingen voor je website, die je verhaal ondersteunen en passen in je sfeer en kleur

3 Moodboards die paars en roze combineren in verschillende sferen.

Om te laten zien dat kleur samen met de sfeer één verhaal vertellen, heb ik voor Patricia 3 moodboards met bijpassende kleurkaarten gevisualiseerd. Het uitgangspunt is bij elk moodboard: de kleurcombinatie paars en roze en het oplossen van het probleem van de kinderen.

Je ziet dat bij elke sfeer de kleurnuances van het paars en roze net anders zijn, zo past het perfect bij elkaar. Alle afbeeldingen die gebruikt zijn komen van gratis fotosites en zijn dus kosteloos te gebruiken.

  • Moodboard 1: Be happy: Speels en kinderlijk, gedacht vanuit het kind. Als het kind blij is, is de mama ook blij. Confetti of bloemblaadjes geven lucht. Het probleem kan groot zijn, maar het wordt speels en luchtig opgelost
  • Moodboard 2: Be lovely; met veel liefde en begrip het probleem oplossen. Zacht, met aandacht en gevoel.
  • Moodboard 3: Be Grateful; er is zoveel om voor te leven en dankbaar te zijn. Het probleem met aandacht oplossen, vol levenslust. Het kind in volle groei en bloei begeleiden.

Wil jij ook de kleur en sfeer bepalen voor jouw bedrijf?

Patricia kwam er pas na het bouwen van haar website achter, hoe bepalend kleur en sfeer zijn op je website. Hopelijk heb ik haar nu genoeg ideeën gegeven om het alsnog helemaal naar haar zin te krijgen. Maar wil jij dit graag voorkomen? Ik geef je graag advies en maak jouw verhaal visueel met een moodboard en kleurkaart, zodat jij heel gericht de websitebouwer aan het werk kan zetten.

Tot 1 juli 2017 heb ik een speciaal aanbod voor jou, voor slechts €75,- , maak ik 1 moodboard met bijpassende kleurkaart, zodat jij de juiste keuze kan maken voor wat echt bij je past.

impressie-website

Impressie van de nieuwe website van Patricia

kleurbetekenis-rose
kleurbetekenis-paars
kleurbetekenis-wit
paars-en-roze-moodboard

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden