Moestuin Bowl, kies en mix uit het seizoen!

Eindelijk het moestuin seizoen barst nu echt los! Ik kan niet wachten om weer elke dag uit de moestuin te eten. Komende week is het eindelijk zover en krijg ik weer de groentetas van Tuinderij de Volle Grond. Niets is zo lekker als verse groente, kruiden en fruit zo uit de tuin op je bord. En het leuke is ook nog dat je er eigenlijk maar heel erg weinig aan hoeft te doen! Het is namelijk al een tijdje een trend: eten uit een kommetje. Je hebt het vast al wel gehoord gezien en geproefd, bowlfood kom je overal tegen. En waarom zou de moestuin er niet aan meedoen?!

Moestuin bowl

Zo vers en puur mogelijk eten uit de moestuin in een kommetje, dat is een moestuin bowl. Het enige wat je kookt zijn wat noodles, rijst of pasta, net wat je lekker vindt. Verder maak je de groente of fruit uit de moestuin goed schoon en snij of rasp je het in kleine stukjes of plakjes net wat nodig is. Wil je je kommetje nog wat voedzamer maken? Dan kan je een gekookt ei, gerookte zalm of verse tonijn toevoegen. Voor het opdienen pak je een mooi kommetje en schik je alle ingrediënten naast elkaar. Verdeel er gehakte kruiden, noten of zaden over en maak er echt wat moois. Breng de bowl op smaak met een scheutje goeie olijfolie, een kneep uit een limoen en evt. beetje zout en peper. En nu smullen maar, zo eenvoudig is het.

4x Inspiratie om te variëren

Het leuke met de moestuin bowl is dat je er heel makkelijk naar eigen smaak mee kan variëren. Tuurlijk ben je afhankelijk van het seizoen, dat maakt het al heel gevarieerd. Wat komt er nu uit de moestuin? Proef de groente, het fruit en de kruiden en bedenk wat er lekker bij elkaar zal zijn. Experimenteer met de smaken die je toevoegt en kijk wat je goed bevalt. Voor wat extra inspiratie geef ik je 4 tips:

  1. Oosters, met sesamolie, sojasaus, versgeraspte gember en sesamzaadjes
  2. Grieks, met volle dikke yoghurt, knoflook, zwarte olijven en feta
  3. Italiaans, met balsamico azijn, zongedroogde tomaatjes, groene olijven en mozzarella
  4. Mexicaans, met avocado, kidneybonen, chilisaus en tortillachips

Moestuinrecept illustratie

Vindt je een eigen bowl samenstellen lastig? Dan kan je de lente salade natuurlijk ook serveren in een bowl. Heb jij meer goeie ideeën voor een bowl of een ander moestuin recept? Deel dan je recept want ik illustreer ook graag jouw recept. Reageer hieronder of op mijn FB-pagina.

Tot de volgende keer!

 

lemons-illustation-irms

Hier nog veel meer geïllustreerde  recepten

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden