Kriebels voor lentesalade

Heb jij het ook? De lentekriebels! Heerlijk als het zonnetje schijnt en al het groen weer uit begint te lopen. De eerste bloesems aan bomen en struiken bevestigen dat het nu echt lente is. En laat de lente nu mijn favoriete jaargetijde zijn.  Vanaf nu begint het moestuin seizoen. De eerste zaadjes gaan de grond in en binnenkort kan de eerste groente geoogst worden. Deze lentekriebels hebben mij geïnspireerd om deze heuse lentesalade te bedenken en illustreren.

Lentegroenten

In deze lentesalade zitten groenten die je nog eens een extra lentegevoel geven. Lekker fris, groen, pittig en knapperig. Daar heb je toch zin in na die lange winter! De bieslook staat bij mij al volop in de tuin. En op de moestuin zijn de sla en de radijsjes al voor gezaaid in de kassen, dus nog even en ze gaan die salade in. Ik verheug me er nu al op. Door deze lentegroenten te combineren met makreel en een eitje is het een echte maaltijdsalade. Makreel is ook nog eens een supergezonde vette vis, zo start je de lente zeker goed.

Wandelen langs de bloesem

Heb jij in de lente ook meer zin om eropuit te gaan? Ga dan nu wandelen langs de bloesems! Dat is zo’n prachtig gezicht. Op Amelisweerd langs het jaagpad barsten de kersenknoppen in elk geval bijna open! Vorig jaar heb ik met Amelisweerdagenda een kersenroute gemaakt en deze route is natuurlijk ook een prachtige bloesemroute! Je kan de route gratis downloaden. Ook in de Betuwe zijn mooie bloesemroutes om te wandelen of fietsen. Kijk goed om je heen of de bloesems bij jou al uitkomen, het kan iets verschillen per plek.

Meer lentekriebels

Welke recepten geven jouw lentekriebels? Deel je recept en wie weet krijg je er een geïllustreerd recept voor terug! Wat zeker ook een echt lenterecept is, is deze daslook pesto. Daslook is een stinsenplant, waarvan de bladeren nu van boven de grond komen en die heerlijk zijn om deze pesto van te maken. Stinzenplanten geven zeker ook lentekriebels, meer over stinzenplanten vind je in dit handige gidsje.

Het volgende moestuinrecept dat ik ga illustreren is zeker ook een lenterecept met een groente die in april geoogst gaat worden. Al je ideeën en suggesties zijn welkom, deel ze hieronder mijn blog of op mijn FB-pagina. Tot de volgende keer!

lemons-illustation-irms

Mijn geïllustreerde recepten die op mijn blog staan, zijn gratis in PDF te downloaden. Hier vind je meer recepten.

Ook in opdracht illustreer ik recepten, neem gerust contact op.

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden