Maak een lijst voor je gasten.

Wat raad jij je gasten aan om te zien en doen als ze bij jou verblijven? Maak het je gasten makkelijk en geef ze een lijst met MUST SEE! Mensen zijn namelijk dol op lijstjes. Dus speel daaropin, bedenk welke lijstjes leuk zijn om aan je gasten of klanten aan te bieden. Naast een lijst van bezienswaardigheden, kan je ook een lijst van de lekkerste restaurantjes of leukste activiteiten maken. Maak een echte BUCKETLIST van je omgeving. En trek zo de gasten aan die jij graag ontvangt.

Waarom is een lijst van bezienswaardigheden zinvol en leuk?

  • Een Lijst geeft overzicht van alle mogelijkheden die jij en je omgeving bieden.
  • Het helpt je gast om eenvoudig een keuze te maken uit alles wat er te doen en zien is in jouw omgeving.
  • Maak je lijst zelf, zo maak je het uniek en persoonlijk. Mensen horen het liefst direct van andere mensen wat er leuk is om te zien of doen.
  • Maak je lijst ook visueel aantrekkelijk! Mensen lezen slecht, maar kijken graag. Door foto’s of illustraties toe te voegen krijgt jouw lijstje veel meer aandacht en onthouden mensen het ook makkelijker.
  • Tot slot kan je je met behulp van je lijst onderscheiden van anderen en laten zien welk soort gasten jij graag ontvangt.

Haal lijstjes uit je bezienswaardigheden kaart of route.

Heb je een bezienswaardighedenkaart zoals Griet van B&B Kuća Bajlo? Of een routekaart zoals de route langs de Maas? Licht hier dan de bijzonderheden uit en maak er een lijst van. Zo is je lijst weer een leuke manier om aandacht te vragen voor je kaart of route. Door op een slimme manier je informatie te gebruiken heb je tal van mogelijkheden om je marketing een boost te geven.

Wees consequent in je vormgeving, ook in een lijst.

Hiernaast zie je 2 lijsten uit de route langs de Maas. Deze route heb ik samen met BRNK vorm gegeven. Het is belangrijk om voor de lijst van bijzonderheden die je maakt dezelfde vormgeving te gebruiken als in je route of kaart. Door consequent je vormgeving te herhalen versterk je je verhaal. Bovendien onderscheid je je van anderen en laat je je eigen identiteit zien. Dit zorgt voor herkenbaarheid!

Illustraties geven je lijst iets extra.

Door je lijst visueel te maken krijgt je lijst meer aandacht. Naast foto’s kan je ook illustraties gebruiken. Illustraties zijn populair, let er maar eens op in tijdschriften. Ook op internet zie je steeds meer illustraties. Een illustratie staat voor creativiteit en is uniek. In een tijd dat het steeds moeilijker wordt om aandacht te krijgen en op te vallen, is een illustratie dus een goeie toevoeging aan je lijst.

Lijstjes werken voor alle ondernemers!

Heb jij geen gasten verblijf? Dan kan een andere lijst, dan een lijst van bezienswaardigheden jou helpen om onder de aandacht te komen. Bedenk wat voor een soort lijst dit kan zijn jouw bedrijf. Zelf ben ik dol op lijstjes en overzichten. Niet alleen maak ik ze graag, maar ik help je ook graag om ze te bedenken. Samen weet je meer dan alleen. Dus als je hulp nodig hebt bij het bedenken of samenstellen van jouw lijst, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Neem contact op met mij of laat een reactie achter hieronder:

kaart van bezienswaardigheden Zadar Kroatie

Kaart met bezienswaardigheden is goeie basis voor een lijst.

De fietsroute langs de Maas

Fietsroute langs de Maas van Wallonië België Toerisme, te downloaden op hun site.

Top 5 smullen in Wallonië

Top 5 lekkernijen is ook een mooie lijst!

lijst van bezienswaardigheden Wallonië, fietsroute langs de Maas

Top 5 lijst van bezienswaardigheden: MUST SEE!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden