Kleurinspiratie voor jou

Waar haal jij je kleurinspiratie vandaan? Voor mij is die vraag makkelijk te beantwoorden: van Pinterest! Op Pinterest heb ik borden voor al mijn interesses en verzamel ik heel veel inspiratie. Het leuke van Pinterest is dat het één groot visueel feest is. Het gaat hier om het delen van inspiratie en daar help ik graag aan mee.

Geheime borden

Maar voor mijn opdrachten maak ik vaak geheime borden. Dit zijn borden die je niet deelt met anderen, maar die alleen zichtbaar zijn voor jou. Omdat ik voor mijn opdrachten op zoek ben naar unieke combinaties en ideeën, die speciaal gericht zijn op de klant, hou ik deze borden voor mijzelf. Van kleurinspiratie krijg ik nooit genoeg. Kijk maar eens op mijn borden en je ziet dat ik van kleur hou.

Maak je eigen inspiratie borden op Pinterest.

Ben jij zelf ook op zoek naar kleurinspiratie voor je bedrijf? Bijvoorbeeld voor je huisstijl of website? Maak dan je eigen borden op Pinterest en kijk welke inspiratie deze borden je geven.

Zo heb ik ook Wil geholpen met haar kleurinspiratie voor haar homeopathie praktijk. Met een paar goeie tips heeft ze zelf inspirerende borden gepind.

Top Favoriet of Very Best of bord

De volgende stap is om van deze borden de allerbeste en allermooiste pins te pinnen op een nieuw bord. Dit bord noem je je Top Favoriet of je Very Best bord. Beperk je op dit bord tot ongeveer 15 pins, zodat je echt moet kiezen. Op dit bord zitten nu je meest inspirende pins. Wat vertellen ze je over de sfeer? En welke kleuren komen eruit naar voren?

Maak een moodboard en een kleurkaart.

Plaats je pins van Pinterest nu op een moodboard en maak een collage. Zo kan je je beelden mooi rangschikken en kunnen de beelden elkaar nog meer versterken. Met een programma als Photoshop kan je nu je kleurkaart uit de foto’s halen. Voor Wil heb ik 3 moodboards van haar Very Best bord gemaakt. Zo heeft ze kleurinspiratie in 3 richtingen, die ook heel makkelijk te combineren zijn.

Kleurinspiratie leuk om te doen en te geven.

Kleuren zijn een van mijn specialiteiten. Elk seizoen maak ik moodboards en kleurkaarten voor modecollecties van retailers. Maar ook kleine ondernemers help ik graag bij hun kleur keuzes voor hun bedrijf. Dus heb je vragen, stel ze gerust! Ook help ik je graag bij het maken van een moodboard of een kleurkaart.

Mijn extra tips voor jou: Maak een unieke kleurkaart van een eigen foto en Maak een moodboard om je kleur en sfeer te vinden.

Waar haal jij je kleurinspiratie vandaan?

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Deel hier onder ook jou tips, zo helpen we elkaar!

 

inspiratie-irmsblog-pinterest

Volg mij op Pinterest voor inspiratie

very-best-irmsblog-pinterest

Maak je eigen inspiratie borden.

kleurinspiratie-moodboards-homeopathie

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden