Rode bosui voor het moestuin recept

Wat een verrassing toen uit de groentetas prachtige rode bosuitjes kwamen. Ik had ze nog nooit gezien, jij wel? Als een groente er mooi of bijzonder uitziet word ik heel blij, want dat is extra leuk om te illustreren! Toen ik deze vrolijke rode bosuitjes zag was het dan ook meteen duidelijk: deze komen in het nieuwe moestuin recept. Bosuitjes hebben een zachte beetje zoete smaak en zijn lekker in salades. Maar voor mijn moestuin recept wil ik ze echt als hoofdingrediënt en ze in volle lengte tonen en laten stralen.

Origineel: een bosui pizza

Een bosui kan je helemaal eten, van kop tot pol, van groen naar rood in dit geval. Normaal snij je ze in ringetjes, maar nu gaan we ze in de lengte doorsnijden. Dan krijg je prachtige lange stengels. En waar kan je deze beter op kwijt dan op een pizza? Bovendien even geen pizza Margherita of Hawaii, maar een echte originele rode bosui pizza. En met het toevoegen van verse tuinkruiden wordt het een echte moestuin pizza!

Zelf pizzadeeg maken in 7 stappen

Regelmatig maak ik zelf pizza, alleen of nog leuker met een van mijn dochters. Het is heel eenvoudig, het kost alleen wat tijd om het deeg te laten rijzen. Maar in die tussentijd kan je vast de topping voorbereiden en klaarzetten. De ingrediënten die ik gebruikt heb voor de bosui pizza zie je op het recept staan. Met deze 7 stappen kan jij ook zelf je pizza maken maken.

  1. Maak bergje van de mix van het meel en de bloem op een schoon werkblad
  2. In midden kuiltje maken, daarin 3 eetlepels water met het gist de honing en het zout mengen
  3. Langzaam de bloem vermengen met het water dat je steeds beetje toevoegt
  4. Kneden tot het deeg een elastische bal is, evt extra bloem of water toevoegen
  5. In bakje met folie erover de bal 15 minuten laten rijzen
  6. De bal in 2 verdelen en uitrollen op een met bloem bestoven werkblad tot 2 ovaalvormige pizzabodems
  7. Hoera het is gelukt, beleggen maar!

Het volgende moestuin recept, doe mee!

Elke maand illustreer ik een moestuin recept van een groente, fruit of kruid dat op dat moment geoogst kan worden. Heb jij ideeën voor een lekker moestuin recept illustratie voor volgende maand? Laat het me weten! Misschien wordt jouw recept wel geïllustreerd! Leuk om te zien hoe jouw recept wordt vormgegeven en bijzonder om te delen met je vrienden. Kijk hier voor bijvoorbeeld het favoriete recept van Iris van de Venkel salade.

Geïllustreerd recept als professionele give-away

Ben jij een bedrijf of organisatie en op zoek naar een origineel cadeau voor je klanten? Dan kan ik ook speciaal voor jou recepten illustreren. Kijk op mijn Give-Away pagina naar de mogelijkheden. Kijk hier voor het voorbeeld van de Backmitra: een ansichtkaart met hummus dip.

Blijf geïnspireerd en verrast door mijn blog

Je hebt vast wel gehoord van de nieuwe privacywetgeving de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming). Heb je je gegevens achtergelaten en volg je nu mijn blog? Je kan je je altijd afmelden voor mijn blog onderaan met de link ‘afmelden’. Omdat ik jouw privacy heel serieus neem heb ik mijn privacyverklaring geüpdate. Zo kan je zien dat ik je gegevens alleen gebruik voor het verzenden van mijn blog en eventuele andere aankondigingen of om contact met je op te nemen als dit nodig is om mijn dienstverlening te kunnen uitvoeren. Graag blijf ik je inspireren en verrassen met mooie en lekkere recept illustraties en tips over visuele content. Dat is mijn passie en die deel ik graag met je!

lemons-illustation-irms

Neem hieronder contact op

En deel je recept voor een mooie recept illustratie. Wil je meer recept inspiratie? Klik dan hier.

 

mispel
recipe-elderflower-syrup-irms

Bosuitjes in de lengte doorsnijden

recipe-elderflower-syrup-irms

Beleg de bodems, kaas komt als laatst bovenop

recipe-elderflower-syrup-irms
recipe-elderflower-syrup-irms

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden