Kickstart van de winter

Het is november, maar buiten is het nog steeds niet echt herfstig en guur. Toch staat straks de winter alweer voor de deur. In deze tijd van het jaar is het belangrijk dat je extra goed voor jezelf zorgt. Twee dingen die je daarbij helpen zijn gezond eten en goed ademhalen. Zo maak je een kickstart van de winter en dat is echt niet heel moeilijk. Vandaag heb ik voor beide een goeie tip voor je.

Gezond eten met Marly

Elke maand illustreer ik recepten uit de moestuin en in november kan de boerenkool geoogst worden. Deze keer maken we daar geen stamppot of stoofschotel van, maar een boerenkoolsapje. Dit recept is van Marly Snel, zij heeft van gezond eten haar beroep gemaakt. Het boerenkoolsapje is een echte kickstart voor een fijne winterdag. Maak kennis met Marly en haar kijk op het leven:

Ik ben eigenaar van vitaliteitspraktijk Happy Qi. Qi is een filosofisch begrip uit de Aziatische cultuur en staat voor levenskracht en vitale energie die verbonden is met alles wat bestaat. En dat is precies wat ik voor ogen heb. Mensen helpen bij het leven van een gelukkiger en vitaler leven. Ik doe dit onder meer vanuit de leer van het hormoonbalans principe, dat is ontworpen door ir. Ralph Moorman.

“Om je hormonen in balans te houden is het belangrijk om zoveel mogelijk natuurproducten te eten en dan het liefst ook biologisch, lekker met de seizoenen vanuit de moestuin eten is dus ideaal!”

Haal adem!

De tweede tip voor een kickstart is haal adem! Ademen is een heel eenvoudige manier om tot rust te komen en je lekker in je vel te voelen. Al eerder blogde ik over ademhalen met Marieke van Hollandse Indianen. Zij weet alles over hoe je met goed ademen je leven positief kan beïnvloeden. Download haar eenvoudige ademoefening Lentesneeuw die ik geïllustreerd heb. Volg de stappen en voel je snel lekker ontspannen en fit.

Reset jezelf

Heb je behoefte om meer te leren en te ervaren hoe ademen en hormoon vriendelijk eten jou kunnen helpen om je goed te voelen? In het voorjaar van 2019 geven Marieke en Marly samen weer workshops: Re:set je Qi. Zet het vast op de Amelisweerd recepten kalender 2019. En voor nu: haal een keer diep adem en probeer het boerenkoolsapje uit. Zo kickstart je je dag met goeie Qi!

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Jouw recept als moestuinrecept in december?

Welk lekker recept maak jij in december met groente uit de moestuin? Alleen voor de moestuin recepten illustreer ik gratis jouw recept, dus laat het me weten. En wie weet zie je hier de volgende keer niet alleen jouw favoriete recept maar ook jouw verhaal bij dit recept. Vertel over jouw passie en deel je recept. Hieronder kan je je reactie delen of op mijn FB-pagina!

Volg Marly van HappyQI ook op FB

Geef jezelf een kickstart

Klik op het recept om te vergroten

lemons-illustation-irms

Bestel nu de kalender! Deze kalender is een samenwerking met de AmelisweerdAgenda

lemons-illustation-irms

Meer inspiratie & geïllustreerde Recepten.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden