Boerenkool op z’n Afrikaans

In februari is het nog volop winter, toch kan er nog groente geoogst worden uit de moestuin. De allerlaatste boerenkool kan nu van het land. Nog even genieten van deze échte wintergroente. En dit keer even geen stamppot maken, zoals in januari van de winterpostelein, maar een vegetarische bonen schotel. Geïnspireerd op de Afrikaanse keuken: lekker pittig door de gember en de rode peper, lekker voedzaam op een ijskoude dag met de verschillende bonen. Het is een schotel met een beetje zon en warmte in de Hollandse winter. Bovendien heel makkelijk en snel te bereiden, het schoonmaken en snijden van de boerenkool kost nog de meeste tijd.

Wachten op de lente

In de moestuin is het nog rustig, alles wacht op het voorjaar. Gelukkig zijn de eerste voorbodes er al wel weer: de sneeuwklokjes! Deze stinzenplanten bloeien als allereerste, straks komen ook de krokussen en narcissen en is er weer volop kleur! Maar nu is het nog de zwarte grond, die voorbereid wordt voor de nieuwe plantjes in maart. Kan jij ook niet wachten op dat eerste frisse groen, wat dan weer te zien zal zijn? Wat ga jij zaaien en planten het komende seizoen? Op welke lente groente verheug jij je nu al? En welke lekkere recepten ga je daar mee maken?

Help met het moestuin recept van maart!

Maar eerst komt nog maart en daar heb ik jullie hulp bij nodig! Het is mijn doel om een heel jaar rond recepten te illustreren uit de moestuin. Op mijn kalender van 2018 is februari nog lekker zoet met heerlijke Luikse wafels. Maar in 2019 zal dat de Afrikaanse boerenkool bonen schotel zijn, lekker uit de moestuin! Welk recept zie jij nog meer graag op de kalender van 2019? Om te beginnen met maart! Want wat kan je in maart oogsten? Zo tussen de winter en de lente in is dat natuurlijk nog niet zo veel. Geef een goeie tip, met een lekker recept en wie weet zie het de volgende maand terug als een mini poster! Staat mooi op je koelkast en is leuk om te delen met je vrienden.

boerenkool bonen schotel irms recept illustratie

Geef hieronder jouw favoriete moestuin recept voor maart! Of ga naar mijn FB pagina van Irmsblog en stuur mij een FB messenger. -vergeet dan niet meteen mijn pagina te liken-

boerenkool bonen schotel illustratie
sneeuwklokjes illustratie irms

Meer over stinzenplanten in de lente, in het handige gidsje van de AmelisweerdAgenda

recepten kalender irmsblog februari

De kalender van 2018, met elke maand een geillustreerd recept is nog te downloaden.

Het geïllustreerde recept van de boerenkool bonen schotel kan je hieronder als mini poster GRATIS downloaden in PDF.

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden