Een boerenkool bewaartip & recept planner?!

Wat een rare combinatie?! Op welke blog vindt je dat nou? Nou hier dus op IrmsBlog. Door mijn passie voor illustreren, vormgeven en koken uit de moestuin kan je ineens verrast worden door dit soort combinaties. Graag illustreer ik recepten, waar ik dan weer ansichtkaarten of kalenders mee maak. Bovendien deel ik graag tips, die ik dan weer visueel maak. Ook dit jaar komen er weer veel geïllustreerde recepten uit de moestuin op mijn blog. Waar jullie inspiratie kunnen opdoen en waar ik jullie hulp weer bij kan gebruiken.

Boerenkool uit de moestuin

We starten dit jaar met boerenkool, want ook in januari en februari komt er nog boerenkool uit de moestuin. Boerenkool heeft een mooie heldere donkergroene kleur en een brede kroesrand aan de bladeren. De boerenkool uit de moestuin is het lekkerst na een vorstperiode, dan is de smaak wat zoeter. Het zetmeel in de boerenkool wordt dan omgezet in suikers. Heeft het nog niet gevroren? Leg de boerenkool dan een tijdje in zout water, dan wordt de smaak ook zoeter.

Verse boerenkool schoonmaken

Bij de oogst worden de bladeren van de hoofdstam gehaald. Uit de bladeren snij of breek je ook de dikke stelen, je eet alleen het blad. Deze was en spoel je een paar keer met ruim water. Vervolgens snij je de boerenkool fijn al naar gelang het recept of je smaak.

Boerenkool bewaartip

Van de bewaartip heb ik een illustratie voor je gemaakt, zo zie je het meteen in een overzicht. Bewaar een stronk boerenkool op een koele droge plaats of onder in de koelkast, deze is dan ca.5 dagen houdbaar. Gesneden en voorverpakte boerenkool is in de koelkast tot 1 week houdbaar. Na ca. 3 minuten blancheren kan je de boerenkool ook in een goed gesloten plastic zak tot 12 maanden bewaren in de diepvries (minimaal -18°C).

Als de boerenkool slap is en beschimmelt dan kan je het niet meer eten. Je kan het ook ruiken, de boerenkool ruikt dan zuur, helaas moet je deze weggooien.

Maandplanner met boerenkool recept

Boerenkool is heel veelzijdig. Je kan het koken, stomen, roerbakken en zelfs rauw verwerken. Een stamppotje boerenkool maak je misschien wel regelmatig, maar probeer ook eens deze boerenkool bonen schotel met pittige kruiden en saffraanrijst. Dit recept kan je als geïllustreerde poster hier van mijn blog downloaden. En deze keer heb ik dit recept ook op een maandplanner voor je gezet, die je hiernaast kan downloaden. Deze maandplanner kan je voor elke maand gebruiken. Vul zelf de datum en weeknummers in en go!

Recept inspiratie

Elke dag komt weer de vraag wat eten we vandaag? Daarbij komt voor mij ook de vraag, wat illustreer ik vandaag! Naast de zeer diverse opdrachten die ik heb, vind ik het ook leuk om -gratis- elke maand een moestuin recept te illustreren. Een recept met groente, fruit of kruiden uit de moestuin in de hoofdrol. Het recept om de boerenkool rauw te verwerken in een heerlijke kickstart komt bijvoorbeeld van Marly, zij is een expert in gezonde voeding. Maar ook jij kan mij helpen: deel jouw favoriete moestuin recept met mij! Daarmee inspireer jij weer vele anderen die graag uit de moestuin eten, want mijn geïllustreerde recept worden vooral op Pinterest enorm veel bewaard en gedeeld. Maar ook zelf kan je jou door mij geïllustreerde recept makkelijk delen met je klanten of vrienden en familie. Dus deel je recept hieronder of op mijn FB pagina. Dan kan het volgende recept van jou zijn!

Download hier jouw gratis pdf!

Vul hieronder je naam en e-mail adres
in en je ontvangt een e-mail met de link naar de pdf.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden