Komt het door de kleur van de bietjes? Dat ze zo goed zijn voor je bloed? Het drinken van bietensap schijnt te helpen tegen hoge bloeddruk. Dus heb jij veel stress? Probeer eens bietjessap! Zelf heb ik nu even geen stress en maak ik liever wat anders met bietjes.

Een lekkere bietjestaart! Want ik ben dol op de kleur, maar ook op de smaak.

Ze zijn van zichzelf al zoet en dat combineert heerlijk met geitenkaas en honing. Met een finish van walnoten, mmmmm! En wat blijkt: ook walnoten zijn goed voor je bloed en stress verlagend! Alsof ik het zo heb uitgekozen. Laat ik je dan nog maar een tip geven tegen stress:

Neem even de tijd voor het koken!

Even met je volle aandacht ergens mee bezig zijn, zorgt dat je stopt met piekeren. En niets is er lekkerder dan zelf gekookte bietjes. Dus wil je nog wat meer ontspannen? Kook ze dan zelf! Maar krijg je daar nou juist stress van? Koop dan gewoon de voorgekookte bietjes. Ook lekker hoor!

Kijk hiernaast zie je hoe je zelf bietjes kookt.

Wil je jezelf een beetje extra verwennen? Voeg dan wat room of een eitje toe aan het recept. Dat maakt het net wat gevulder en romiger. Maar het is niet nodig! Het recept is heerlijk, puur zoals het is.

Snijbiet Salade, ook lekker!

Wist je dat je van het bietje alles kan opeten? Zeker, zowel rauw als gekookt. De bladeren worden snijbiet genoemd. Dus heb je verse bietjes gekocht om zelf te koken? Dan wil je misschien wel een salade maken van de bladeren.

Hiernaast heb ik 2 tips voor lekkere snijbietjessalade recepten voor jou >>>>>

En nu lekker aan de slag met of zonder stress, deze taart is gewoon heel lekker. En daar geniet iedereen van!

goatcheese-walnut-thyme-illustation-irms

Ga voor meer recepten naar Recipes.

Dowload this recepy as pdf: Bietjestaart

recipe-beetroot-tart-irms

Zo kook je bietjes!

 

Snijbiet salade uit Pauline’s keuken:

snijbiet-salade-paulines-keuken

Snijbiet salade van Mind Your Feed:

snijbiet-salade-feedyourmind

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden