Ben jij soms ook zo hard aan het werk, dat je vergeet te ontspannen? Ineens merk je dat je gestrest bent. Je lacht minder en zit niet zo lekker in je vel. Tijd om er meteen wat aan te doen. Deze tips helpen mij altijd. Ze zijn simpel, eenvoudig en gratis! Kijk welke tip jou helpt te ontspannen!

 

Tip 1: Ga wandelen

Kom in beweging en je hoeft echt niet te gaan hardlopen. Gewoon lekker naar buiten. Door in beweging te komen, gaan je gedachten weer stromen. Je maakt ruimte in je hoofd en negatieve gedachten komen los. Kijk eens ontspannen om je heen, wat zie je? Geniet van het fluiten van de vogels. En het is echt vaker mooi weer dan je denkt. Krijg je toch zo’n tropische regenbui op je kop? Dan laat je de stress gewoon weg spoelen met de regen.

 

lady-walks-on-bright-side

Tip 2: Vertroetel je planten

Je kan er niet omheen, planten zijn in. Of je nou wel of geen groene vingers hebt. Een klein tuintje in je huis helpt je ontspannen. Ze zuiveren de lucht, zodat jij niet eens naar buiten hoeft voor een frisse neus. Verpot planten die in een te klein potje zitten. Gun ze net als jezelf meer ruimte! Daarna verwen je je planten door ze te benevelen met de plantenspuit. Tegelijkertijd met het stof van de bladeren, verwijder je het stof uit je hoofd. Zo verfris je je eigen gedachten.

vertroetel-je-plant

Tip 3: Herlees een boek

Lezen is een van mijn favoriete bezigheden. In een boek kan je verdwijnen. Even ben je in een ander leven. Jarenlang kochten we heel regelmatig nieuwe boeken, dus onze boeken kast puilt uit. En nu heb ik ontdekt dat het heel leuk is om boeken te herlezen. Zelf verander je en dus ook hoe je een boek beleeft. Ervaar zelf of dat ook voor jou zo is.

In elk geval ontspan je van lezen.

boeken-kast-irmsblog

Tip 4: Wees creatief

Wat vind jij leuk om te doen? Knutselen, kleuren, zingen? Tijdens knippen en plakken zet je even je verstand op nul. Je richt je aandacht even op iets heel anders. Niet voor niks zijn de kleurboeken voor volwassenen populair. Pak een vrolijk kleurtje en ga ervoor!

Zing er een liedje bij of luister naar je favoriete muziek en je humeur klaart zienderogen op.

Speciaal voor jou heb ik deze kleurplaat gemaakt, vol met positieve woorden. Wist je dat positief denken helpt bij alles?

Download hier de grote KLEURPLAAT | COLORING PAGE

kleine-kleurplaat-happy

Tip 5: Lach elke dag

Als je lacht komt er een positief stofje vrij. Deze endorfine zorgt ervoor dat je je prettiger voelt. En de aanmaak van stresshormonen vermindert juist. Lachen is gezond en kost niets. Dus zie wat vaker de humor in van gekke situaties. En je zal zien dat als je begint met een glimlach, het lachen makkelijker volgt. Na een flinke lachbui voel je je lekker ontspannen, doen dus!

Succes en niet vergeten om te genieten, ook van alle kleine dingen!

 

 

smile-enjoy-little-things

Extra tip

Koken en genieten van eten is ook ontspannend. Check mijn blog: Bietjestaart tegen stress!

Of een van mijn andere geïllustreerde recepten voor meer ideeën. En ga aan de slag.

kleurplaat-happy

Color You Happy!

Coloring is so much fun , even if you ‘re an adult . If you’re stressed it helps you to relax. Try it! And make something beautiful .

Start by downloading this COLORING PAGE here.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden