Spannend mijn eerste blog over eten! Ik ben geen food goeroe, fanaat of freak. Lekker en gezond eten vind ik belangrijk. Daar geniet ik van, zeker als ik het kan delen met anderen.

Oeps, dochter wordt vegetarisch!

Twee jaar gelden werd ik op een ochtend wakker en lag er op het hoofdkussen naast me een prachtig handgeschreven brief. Meteen zag ik dat deze van mijn jongste dochter was. Er stond in geschreven dat ze geen vlees meer wilde eten. Daarbij een prachtig lijstje met welke vitaminen die in vlees zitten konden worden vervangen door andere producten. Onderaan de brief kon ik een vakje aanvinken of ik het goed vond dat ze vegetariër werd. Natuurlijk vond ik dat goed, ze had er duidelijk goed over nagedacht en zich voorbereid! Trots was ik zelfs!

Dus sinds die tijd eet zij geen vlees meer maar nog wel vis. En eigenlijk eten wij nu allemaal voornamelijk vegetarisch. En zijn er heel wat nieuwe en lekkere gerechten op ons favorietenlijstje gekomen. Wat ik vooral heb ontdekt is, hoe je met weinig moeite meer groente kan eten en hoe lekker groentes eigenlijk zijn.

Vandaag is het niet vegetarisch.

De meiden hadden enorm zin in pannenkoeken en ik zat met een restje groene asperges en een halve courgette. Steeds vaker maak ik alle restjes op.
Geen verspilling meer van eten en eigenlijk ook geld. Eerder wist ik niet wat ik er mee aan moest en had geen tijd om erover na te denken. Nu merk ik dat het me geen moeite meer kost om creatief te zijn en het gewoon maar uit te proberen!

Voor mijn eerste foodblog probeer ik ook maar meteen uit of ik een recept kan tekenen. Zo combineer ik alvast twee favoriete bezigheden: eten en illustreren. Kijk zelf maar of je denkt dat het gelukt is en waar ik nog wat kan verbeteren.

Eet smakelijk.

vegetable-illustration-irms
asparagus-risotto-illustration-irms

Dowload this recepy as pdf:
Green asparagus with ham

asparagus-risotto-illustration-recipe-irms

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden