Snelle pizza van Turks brood met brie

Heb je weinig tijd om te koken vandaag? Of een onverwacht feestje? Moet je voor veel mensen snel iets makkelijks maken? Dan is deze snelle pizza van Turks brood een uitkomst. Zelf maak ik graag pizza’s, in allerlei variaties. En ze vallen altijd in de smaak.

Vandaag deel ik een van mijn beste variaties met je. Het geheim is, dat je een lekkere pesto of tapenade kiest als basis. Omdat we voor de snelle variant gaan, kopen we deze keer de pesto. En waar koop je lekkere verse pesto? Bij de Lidl! Zowel de rode als de groene pesto is goed. Maar in combinatie met de brie en rucola is de groene pesto het lekkerst.

Wil je ook graag het recept voor zelf gemaakte pesto? Laat het me weten!

Plat Turkse brood

Komt van de Turkse winkel of bakker. Dit brood kan je heel makkelijk overlangs in tweeën snijden met een groot broodmes. Zodat je 2 platte bodems krijgt voor je pizza. Afhankelijk van hoeveel mensen er mee eten, bepaal je hoeveel pizza’s je gaat maken. Met zijn vieren eten we makkelijk pizza van 1 Turks brood. Voor een feestje waar 12 vrienden mee eten, zijn 3 Turkse broden goed.

Oven voor verwarmen

Verwarm de oven tot 185 ℃. Er passen twee helften boven elkaar, tegelijk in de oven. Na ca. 10 minuten is de brie gesmolten en het brood knapperig. Kijk goed hoelang jouw pizza nodig heeft, elke oven is anders! Als het er goed uitziet haal je ze eruit. Snij de pizza in stroken en stukken om te delen. En de volgende helften kunnen de oven in.

Varieer en probeer wat uit!

Serveer ernaast nog wat andere hapjes of meze. Als het brood van de Turkse winkel komt, heb je daar vast ook lekkere hapjes gezien. Probeer er wat uit en verras jezelf en je vrienden.

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, met het maken van de pizza’s, kan je eindeloos gaan variëren. Probeer ook de rode pesto eens. Met paprika, courgette en Parmezaanse kaas. Ben je geen vegetariër? Voeg dan salami of ham toe. Of juist vis, zoals tonijn of lekker pittig met ansjovisfilet.

Het Voedingscentrum heeft een gezond recept met sardientjes. Daar zou ik zelf niet zo snel opkomen. Jullie misschien ook niet, dus ik deel het recept hiernaast >>>

Klein feestje

Of je de pizza nu voor jezelf maakt of voor vrienden, het maken is al een klein feestje. Het is makkelijk en snel. Dus veel plezier en durf te variëren. Het kan niet misgaan!

brie-rucola-illustation-irms

Ga voor meer recepten naar Recipes.

Dowload this recepy as pdf: Quick pizza

 

recipe-elderflower-syrup-irms

Recept van het Voedingsentrum

 

turks-brood-voedingscentrum

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden