Jaarplanner 2017

Deze week voor jou: een jaarplanner. Het jaar is nog fris. Halverwege januari is nog een prima tijd om de rest van je jaar te plannen. Twee weken geleden gaf ik je in mijn kleuren blog tips over doelen. En natuurlijk heb jij mooie, uitdagende en inspirerende doelen voor 2017. Zelf heb ik in elk geval veel nieuwe plannen en ideeën. Maar soms verlies ik een beetje het overzicht over wat ik ook al weer wilde doen en wanneer dan. Herken je dat?

Maak een overzicht.

Als je te veel ideeën hebt, helpt het om een overzicht te maken. Als ik ideeën verzamel voor mijn projecten of aan het ontwerpen ben, vind ik het heerlijk om vooral een soort van wanorde om me heen te hebben. Zo kom ik van het ene idee op het andere en krijg ik inspiratie. Maar ik hou ook van structuur, ik maak graag overzichten. Maar geen saaie Excel of Word bestanden met veel platte teksten en cijfers. Als ik dat zie, ben ik al snel ontmoedigt.

Visueel overzicht

Dus maak ik visuele overzichten met illustraties en foto’s. Daar word ik blij van en zo werkt dat voor jou vast ook! Iedereen kijkt graag naar plaatjes en je neemt nu eenmaal veel makkelijker visuele content op dan tekst. Om overzicht te krijgen en houden van al mijn plannen en projecten maak ik elk jaar voor mezelf een jaarplanner die past op een A3. Zo overzie ik met een blik de grote lijnen. Dit jaar deel ik mijn planner graag met jullie.

Jaarplanner 2017

Maak ook jouw ideeën en plannen van 2017 overzichtelijk. Download de planner van je keuze en print deze uit op A3 of groter. (A2 is het mooiste formaat, dat kan bij een copyshop). Hang hem op, op een voor jouw goeie plek. Boven je bureau of op het toilet. De kleurblokken in de planner zijn de zaterdag en zondag. Feestdagen en wat bijzondere dagen staan ook op de planner. Met stift kan je met een woord of kleur nu al jouw belangrijke momenten of dagen markeren. Belangrijke afspraken en meetings, projecten en deadlines. En natuurlijk je vakanties en vrije dagen die je wil besteden aan leuke dingen. Maar het kunnen ook alle verjaardagen van je familie en vrienden zijn (die van mij is 30 mei). Zo heb je ineens een verjaardagskalender, ook handig. (vandaar dat het toilet ook een goeie plek kan zijn)

jaarplanner-recept-illustratie-mint

Klik op de planners en je ziet ze groot en je kan ze downloaden!

Planner 1: met recept illustraties. Eet gezond dit jaar en kook met verse ingrediënten.

jaarplanner-amelisweerd-irmsblog

Planner 2: gebaseerd op de Amelisweerd agenda waar ik alle tekeningen voor gemaakt heb. Trek er lekker op uit in de natuur en geniet.

jaarplanner-recept-illustratie-irmsblog

Planner 3: recept tekeningen, maar met warmte. Lekker koffie, een kachel en stoofpotje.

jaarplanner-yoga-irmsblog

Planner 4: geïnspireerd op Yoga, als je behoefte hebt aan ontspanning dit jaar dan is deze planner wat voor jouw.

Kies een planner.

Er zijn 4 planners waar je uit kan kiezen. Kies degene die jou het meest inspireert.

Waar moet een planner voor jou aan voldoen?

Als jij jouw eigen planner zou maken, waar zou deze dan aan moeten voldoen? Hoe zou die eruitzien? Wat moet erop staan? Laat het me weten en misschien verras ik je wel met een planner met jouw eigen wensen.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden