Frisse start, de eerste kleureninspiratie van 2017!

Deze keer bij de kleuren inspiratie een gratis download met een template voor jouw doelen. Maak een frisse start en geef jezelf inspirerende doelen voor 2017. Lees verder en ik geef je tips over hoe je dat kan doen.

frisse-start-kleuren-inspiratie

Een frisse start in dit nieuwe jaar!

Wat is 2016 weer snel voorbij gegaan, en wat een bijzonder jaar. Nog nooit heb ik een jaar gehad met zoveel nieuwe inzichten. Inzichten over mezelf, mijn werk, vriendschappen en nieuwe mogelijkheden. Hoe was 2016 voor jou? Heb jij ook bijzondere inzichten gekregen? In elk geval is het nu 2017 en tijd voor een frisse start! Ik heb er ontzettend veel zin in, want er liggen heel veel nieuwe uitdagingen te wachten. Deze eerste kleuren inspiratie van het jaar is lekker fris en vol nieuwe energie. En het leek mij leuk om bij elke kleuren inspiratie van dit nieuwe jaar ook nog iets extra voor jou te doen. Een extra inspiratie, iets om te doen of om over na te denken. Zelf laat ik me ook gewoon verassen door alles wat ik nog ga bedenken.

Wat zijn jouw doelen?

De extra inspiratie van deze keer heeft te maken met een frisse start. Bij een frisse start horen ook nieuwe doelen. Nou is 1 van mijn inzichten van afgelopen jaar dat het stellen van doelen ook echt helpt om deze te bereiken. Het liefst leef ik op de flow, gewoon lekker zoals het gaat en meestal gaat dat best goed. Maar er is meer om te doen en te bereiken, niet alleen dromen maar ook waar maken. En dat kan jij ook. Wat zijn jouw dromen en doelen?

4 tips die helpen bij het neerzetten van je doel:

 1. Gebruik het woord ik in je doel
 2. Plaats het in het nu (ook al wil je het voor de toekomst, doe gewoon of je het doel al bereikt hebt, dat voelt heel goed!)
 3. Benader je doel positief, zeg wat je wel wil i.p.v. wat je niet wil.
 4. Ga voor het einddoel, maak geen tussen stapjes, ga ervoor!

7 gebieden in je leven waarin je jezelf een doel kan geven.

 1. Familie, in je relatie met familie, wat zou je graag willen, welk doel gun je jezelf? Meer liefde of meer samen zijn?
 2. Vrienden, je relatie met vrienden? Stel je wil nieuwe vrienden ontmoeten, dan schrijf je je doel met de 4 tips als volgt: Ik heb nieuwe vrienden!
 3. Gezondheid, wil je gezond eten, suikervrij eten of meer bewegen? Bijvoorbeeld: Ik fiets elke dag!
 4. Professioneel, je werk, welk doel wil je daar behalen? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging?
 5. Financieel, wat is daar je doel? Wat wil je verdienen, of heb je plannen voor een grote aanschaf? Vakantiehuisje?
 6. Eigen ontwikkeling, een leuke cursus, iets nieuws leren, lekker iets voor jezelf.
 7. Bijdrage, wat draag je bij voor anderen, steun je een goed doel of help je iemand?

Kies doelen die je echt inspireren!

Er zijn natuurlijk doelen die redelijk snel te behalen zijn of juist meer tijd kosten. Tenzij je je een vette loterij wint kan je in 1 dag rijk zijn, anders duurt het misschien wat langer ;). Maar als je een grote motivatie hebt is er veel meer mogelijk dan je denkt. Bedenk dat ook het pad naar het doel belangrijk is, daar kan je ook van genieten. En te slotte zorg dat je doelen hebt waar je echt warm van wordt, die je uitdagen en waar je elke dag zin in hebt om ze te bereiken. Download hier de template voor jouw doelen, vul ze in en verras jezelf! Hang het op een mooi plekje (op de wc) en kijk er elke dag naar en bedenk dat je alweer een stapje dichter bij je doel bent!

doelen-template-frisse-start

Volg mijn blog, schrijf je hier in!

Ga voor meer colorinspiration naar Colors.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden