Lekker fietsen vanaf mijn eigen werkplek

Met de fiets kom je op plekken waar je anders niet komt! Zo begint de aanbeveling van het boek van Kristien Hansebout. En dat kan ik beamen, sterker nog ik kom op prachtige plekken zonder me te verplaatsen. Zo was ik afgelopen winter heel druk met fietsen, maar dan wel aan mijn eigen tafel op mijn beeldscherm. Het plezier is er niets minder om kan ik je verzekeren. Met het illustreren van de fietsroutes, kwamen er pittoreske dorpjes en leuke steden voorbij. Mooie interessante bezienswaardigheden en, ook helemaal in mijn straatje, allerlei lekkernijen. Koeken uit Dinant, een kaasje uit Herve en bier van Chimay, nu wil ik het allemaal proeven. Dus toch maar die fiets op dan.

Routes visualiseren voor in de reisgids

Iemand die heel veel op haar fiets zit is Kristien. Al fietsend stippelt ze routes uit en ontdekt ze de mooiste plekjes. De fietsroutes door haar favoriete regio’s heeft ze nu gebundeld in haar eerste boek: ‘Vlak fietsen in de Ardennen en Wallonië’. De fietsroutes worden levendig beschreven door Kris en zijn met GPS tracks te volgen. Maar voor een boek is dat niet genoeg, de routes moeten ook op kaarten gevisualiseerd worden. En daar heeft Kris mijn hulp en die van BRNK ingeroepen. Al eerder werkte we samen, aan de fietsroute langs de Maas voor het toerismebureau van Wallonië. Deze keer hebben we niet alleen de route en bezienswaardigheden gevisualiseerd, maar ook de uitneembare gedetailleerde kaarten zijn van onze hand.

Vlak fietsen in de Ardennen en Wallonië.

Hou jij van fietsen, dichtbij Nederland en niet te veel berg op? Dan is deze reisgids zeker wat voor jou.
Dit boek neemt je mee langs 13 routes die onder meer gebruik maken van de RAVels, de paden langs oude spoorwegen en jachtpaden. De trajecten zijn zo uitgedokterd dat alle wegen vrijwel vlak zijn, zodat iedereen ze makkelijk kan fietsen. Je ontdekt de mooiste plekjes met intrigerende verhalen, de leukste cafeetjes en restaurants en krijgt ook tips voor originele overnachtingen. De routes lenen zich perfect voor een fietsvakantie van enkele dagen of voor een mooie daguitstap. De dagtrajecten zijn zo uitgestippeld dat je – waar mogelijk – eindigt aan een treinstation zodat je met je fiets op de trein terug kan reizen naar de beginbestemming.

Meer routes en bezienswaardigheden

Hopelijk inspireert dit boek je om lekker op de fiets te stappen. Ben je meer van het wandelen? Dan heb ik ook een tip voor jou. Voor het landgoed Amelisweerd bij Utrecht heb ik diverse leuke thema-wandelingen geïllustreerd en deze zijn gratis te downloaden. Wil je fietsen en wandelen op een heel andere plek? Dan is Kroatië heel bijzonder, dat ontdekte ik bij het illustreren van de bezienswaardigheden kaart voor B&B Kuća Bajlo vlakbij Zadar.
Heb jij een bijzondere routekaart nodig? Neem dan contact met mij op.

Kristien is van jongs af aan gek op fietsen

Geïllustreerde routekaart

Gedetailleerde uitneembare routekaart

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden