Fietsroute langs de maas in Wallonië

Heerlijk fietsen in Wallonië, een prachtige fietsroute langs de maas. Fietsen van Maastricht tot Givet in Frankrijk, dwars door België. Deze bijzondere route van het toerismebureau van Wallonië is uitgestippeld door Kristien Hansebout van Parkoers en heb ik geïllustreerd.

Parkoers voor toeristische communicatie

Kristien is journalist en gespecialiseerd in toeristische communicatie. Zij woont en werkt in Leuven (België). Jarenlang heeft zij haar eigen communicatiebureau gehad, voordat zij startte met Parkoers. Parkoers is een klein bedrijf voor advies en redactie van toeristische communicatie. En Kristien is een kei in het uitstippelen van parkoersen. Zelf heb ik haar leren kennen als een echte vakvrouw, die heel graag op haar fiets zit om nieuwe mooie gebieden te verkennen en routes uit te stippelen voor haar klanten.

Originele vormgeving voor een fietsroute

Kristien had de Amelisweerd-Agenda gezien en vond de vormgeving erg mooi en origineel. Zoiets wilde ze ook wel voor haar fietsroute langs de Maas. Maar hoe dat er dan uit kon zien en of dit zou voldoen aan de wensen van haar klant Wallonië België Toerisme wist ze niet. Gelukkig gaf ze me gewoon een kans!

Kristien had de route al uitgewerkt en verdeeld in 5 etappes. Bij elke etappe hoort een uitsmijter, een extraatje, net iets van de route af maar absoluut een bezoekje waard. Deze route gaf ze mij met de woorden ‘kijk maar wat je ermee kan…’.

Alles uit de kast voor de fietsroute langs de Maas

Dit was een buitenkans! Niet alleen kon ik een kaart illustreren met een fietsroute, maar ook bezienswaardigheden. Bovendien is het dit jaar ook nog eens het jaar van de smaak in Wallonië. Dus hoe mooi kan het zijn, het leek mij erg leuk om een recept toe te voegen en illustraties van lekkernijen!

Zo stuurde ik Kristien mijn eerste opzet met ideeën en illustraties en gelukkig was ze meteen helemaal enthousiast:
Ik vind jullie werk echt piccobello en onmiddellijk bruikbaar. Ook het idee van de recepten is supertof.

Ook haar klant ging meteen akkoord met mijn stijl en zo kon ik mijn partner Cees van BRNK betrekken bij het project. Cees is specialist in projecten en grafische opmaak en wij werken graag samen. Op de website van Amelisweerd zijn meerdere van onze mooie projecten te zien.

Resultaat is een online brochure van de fietsroute

Het resultaat is een online brochure geworden. Op de site van BRNK kan je deze fietsroute gratis downloaden. En dat niet alleen wij zelf maar ook onze opdrachtgevers heel erg blij en tevreden zijn dat blijkt wel:

Kristien:
‘Waaaaw!’. Heeeeeel moooooi en sympathiek. 

Sonia Vijvermans Directeur bij Wallonië Brussel Toerisme:

Super werk!

Nikoline van der Werf- directeur Toerisme België voor Wallonië & Brussel:

FANTASTISCH……HEEL MOOI, complimenten voor Kristien en de creatieve opmaak.

Met deze lovende reacties ben ik natuurlijk meer dan dik tevreden over dit leuke project! Hopelijk komen er vaker en meer van deze mooie samenwerkingen. Ik hou jullie op de hoogte…

fietsroute kaart Maas Wallonie Belgie Toerisme
kristien hansebout parkoers

Kristien Hansebout van Parkoers

fietsroute maas 5 trajecten

Visualisatie van de 5 trajecten.

fietsroute maas traject 1 maastricht

Traject 1, het recept voor de Luikse Wafels komt goed van pas.

fietsroute maas wallonie belgie toerisme

Voorproefje animatie van de fietsroute, download hier de brochure. Wil jij ook zo’n route en kaart neem dan contact met mij op!

lekkernij Dinant koeken

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden