Courgette-caprese, perfecte timing

De zomer is weer bijna voorbij en je wil dat heerlijke zomer vakantiegevoel nog een beetje rekken! Toch? Tijd voor een makkelijk smaakvol recept: courgette-caprese. Met een knipoog naar in dit geval mijn favoriete vakantieland: Italië.

Thuis in Nederland komen de courgettes nu uit de grond. Uit je eigen moestuin! Het is echt niet moeilijk om je eigen courgettes te kweken in je tuin of zelfs op je balkon. Het is eerder een kunst om ze op tijd te oogsten. Je let even niet op en je hebt ineens een reuze courgette. Leuk om te zien, maar niet zo smakelijk meer.

 

Super groente: courgette!

Courgettes zitten bomvol vezels en mineralen. En hebben het ABC’tje aan vitaminen.

Wist je dat courgettes beter voor je ogen zijn dan wortels? Doordat er niet alleen vitamine A, maar ook andere stofjes (fytonutriënten) in zitten die helpen om je ogen gezond te houden. Daarnaast zijn courgettes ook nog eens licht verteerbaar en bevatten maar heel weinig calorieën. En doordat de courgette zich door zijn neutrale smaak ook nog eens laat transformeren tot zeer verschillende smaaksensaties is het toch met recht een super groente!

 

Fiori di zucca: eetbare courgette bloemen

Je dacht dat je nu alles wist van deze super groente. Maar er is nog een verassing: je kan ook de bloemen van de courgette eten.

Italië is mijn favoriete vakantieland. En een hele tijd had ik het geluk dat ik er zeer regelmatig was. Elke zomer keek ik uit naar het moment om Fiori di zucca te eten. In dat ene kleine restaurantje, waar ze niet op de kaart stonden, maar waar je achter de counter kon zien dat ze er weer waren. Graag denk ik terug aan die lekkere smaak en dat leuke restaurantje.

 

Courgette-caprese

Vandaag deel ik een ander recept met jou: courgette-caprese. Dit heeft het juiste Italiaanse tintje, om mooie herinneringen aan al het lekkere eten boven te halen en tegelijkertijd te genieten van een heerlijk gerecht. Tomaat, mozzarella met basilicum is natuurlijk een klassiek Italiaans voorgerecht. (Wat je nergens lekkerder kan eten dan in Italië zelf) Thuis kan je dit combineren met een Hollandse courgette en maak je er een heerlijk en ook nog eens een licht verteerbaar hoofdgerecht van.

De oven doet het meeste werk en zelf neem je vast een lekker wijntje om nog even over de zomer en de vakantie te dromen. Neem je moment en geniet ervan!

 

Wat is jouw favoriete zomer (vakantie) gerecht?

 Heb jij ook zo’n gerecht dat je thuis maakt, om nog even weg te dromen? Naar die heerlijke smaak, kleur en geur van dat ene gerecht. Naar die ene mooie plek of dat leuke restaurantje? Laat het weten!

 

Jouw recept, ik teken het!

Vind je het leuk om jouw recept te delen hier op mijn blog?

En te zien hoe jouw gerecht eruitziet als geïllustreerd recept?

Vertel mij waarom dit jouw speciale favoriete gerecht is. En ik maak er een geïllustreerd recept van, dat jij kan downloaden en delen met al je vrienden!

Een home-made gerecht met (niet te veel) verse ingrediënten, zonder pakjes of zakjes. Het kan een bestaand recept zijn of met een geheel eigen draai.

Vul het contactformulier in op mijn about-me pagina en wie weet staat hier binnenkort jouw recept!

Verras jezelf!

illustratie-courgette-caprese

Download hier je gratis het recept: courgette-caprese

courgette-moestuin

Courgette uit eigen tuin. Op de site van de Makkelijke Moestuin krijg je tips, zodat jij het ook kan!

 

courgette-bloem

Nieuwsgierig naar de gebakken courgette bloemen? Hier een recept van Dolce Via, probeer het gerust uit.

courgette-caprese-illustratie

Presenteer je courgette-caprese op een mooie langwerpige schaal.

courgette-caprese-geillustreerd-recept

Neem contact met mij op via mijn contactformulier. Of laat een reactie achter hieronder mijn blog.

Ga voor meer recepten naar Recipes.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden