Maak van je bijzondere locatie jouw visitekaartje!

Bevindt jouw bedrijf zich op een bijzondere locatie? Dat is fantastisch, maar het kan ook lastig zijn als mensen je bedrijf daardoor moeilijker of minder snel kunnen vinden. Zelfs op Google zijn niet alle locaties goed te vinden, of komt de locatie totaal niet tot zijn recht. Een prachtig landgoed dat op Google-maps bijvoorbeeld een grijze vlek is. Of er zijn zoveel locaties dicht op elkaar dat die van jou totaal verloren raakt en verdwijnt in de massa. Daarnaast zijn er kaarten beschikbaar waar auteursrechten op zitten en waar je dus elke keer dat je ze gebruikt voor betaalt. Bovendien zien alle beschikbare kaarten er allemaal hetzelfde uit, er zit geen enkel onderscheid of eigenheid in. Meer ondernemers lopen tegen deze problemen op en zo ben ik begonnen met het illustreren van kaarten voor bijzondere locaties. Een eigen locatiekaart biedt heel veel mogelijkheden!

8 redenen om jouw bijzondere locatie op een eigen locatiekaart te zetten:

  1. Laat zien waar jij je bevindt, zodat je klanten/gasten je makkelijk kunnen vinden.
  2. Zo maak je je bijzondere locatie goed zichtbaar.
  3. Unieke aspecten van je locatie kunnen worden uitgelicht.
  4. De kaart is in jouw huisstijl en dus extra herkenbaar.
  5. Op deze manier geef jij een bijzonder visitekaartje af.
  6. Het kan een cadeautje zijn voor je klanten en gasten als je waardevolle content toevoegt.
  7. Een mooie manier om je van je concurrenten te onderscheiden.
  8. Je kan de kaart onbeperkt gebruiken en publiceren, zowel digitaal als print.

 

Bijzondere Locatie: Ademcoach op Landgoed Amelisweerd

Ademcoach Marieke van Hollandse Indianen:

“Mijn cliënten kunnen mijn locatie niet vinden op Google en de Tomtom brengt ze naar de verkeerde plek.”

Marieke is werkcoach op tuinderij de Volle Grond en toen zij daarnaast voor zichzelf begon als ademcoach was de ideale locatie snel gevonden. Midden in de natuur, tussen de worteltjes en de prei, heerlijk op adem komen. Mooier kan het bijna niet. Elke dinsdagavond is iedereen welkom voor een ademworkshop van ruim 1 uur. Maar regelmatig komt het voor dat nieuwe deelnemers de prachtige locatie niet meteen kunnen vinden.  Google maps en de TomTom sturen je naar de Veldkeuken aan de andere kant van het landgoed. Daarom heb ik voor Marieke de plattegrond van Hollandse Indianen geïllustreerd. Deze kan op de website en in toekomstige folders worden gebruikt. Zo kunnen nieuwe deelnemers zien waar Hollandse Indianen zich bevind. Ook zien ze waar ze hun auto of fiets kunnen parkeren en hoe ze over het landgoed kunnen lopen. Bovendien sluit de locatiekaart mooi aan bij de mooie en eigen huisstijl van Hollandse Indianen.

google-maps-amelisweerd

Landgoed Amelisweerd is op Google een beige vlek, zonder paden. Ook de TomTom geeft de verkeerde locatie aan.

bijzondere-locatie-kaart-hollandse-indianen-irms

Hollandse Indianen op Landgoed Amelisweerd. Op deze kaart is de juiste ingang en een extra parkeerplaats aangegeven. Ook is de looproute zichtbaar. De locatiekaart is in de huisstijl en kleuren van Hollandse Indianen en dus herkenbaar.

Bijzondere locatie: B&B in Zadar Kroatië

Griet van B&B Kuća Bajlo in Kroatië:

“Toekomstige gasten weten niet hoe mooi centraal onze locatie ligt in Kroatië. Vanaf onze locatie aan de zee zijn de talloze nationale natuurparken en historische steden makkelijk te bezoeken.”

Griet en Anri zijn de trotse eigenaren van B&B Kuća Bajlo in Zadar, Kroatië. Zadar ligt aan de Adriatische kust, omringd door prachtige eilanden. Zadar is een prachtige historische stad en in de omgeving bevinden zich nog meer prachtige steden die een bezoek meer dan waard zijn. Kroatië heeft vele bijzondere natuurgebieden met schitterende watervallen. Toch is Kroatië nog niet heel bekend als vakantieland. Daar willen Griet en Anri graag verandering in brengen! Door hun bijzondere locatie te laten zien op een unieke locatiekaart willen ze hun gasten graag verrassen. En zo verleiden tot prachtige  uitstapjes in de omgeving. De kaart hieronder is een voorproefje op de kaart die ik voor B&B Kuća Bajlo aan het illustreren ben. Op de website van B&B Kuća Bajlo en in het E-book staan al veel tips voor uitstapjes en binnenkort wordt daar een bijzondere locatiekaart aan toegevoegd. De kaart wordt een cadeautje voor de gasten. Zo kunnen zij nog meer genieten van alles wat Kroatië te bieden heeft en wordt hun verblijf een onvergetelijke vakantie!

google-maps-kroatie

Op Google vallen Zadar en Kroatie weg tussen alle andere plaatsen en landen.

bijzondere-locatie-kaart-kuca-baljo-irms

Hier staan Zadar en B&B Kuća Bajlo centraal op de kaart. Binnenkort is de uitgebreide en gedetaileerdere kaart beschikbaar bij B&B Kuća Bajlo. Zo kunnen gasten optimaal genieten van alles wat er te zien en beleven is in de omgeving van Zadar!

Jouw bijzondere locatie uitgelicht met een eigen kaart!

Is jouw bijzondere locatie wel goed zichtbaar voor jouw cliënten of gasten? Laat zien wat jij en je locatie te bieden hebben. Met een eigen locatiekaart ben je onderscheidend en heel belangrijk: beter vindbaar. Hulp nodig? Niet alleen kan ik een kaart voor je visualiseren en illustreren, maar ik help je ook graag bij het op een rijtje zetten van jouw unieke locatie punten. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer tips hoe visualiseren jouw bedrijf kan helpen? Kijk eens bij:

Visual Story-telling: Maak het verhaal van jouw bedrijf visueel!

Visualiseer jouw ideale klant met een persona.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden