Hoe doe je dat, afbeeldingen zoeken op Pinterest?

Zoeken op Pinterst hoe doe je dat nou eenvoudig? Je hebt een Pinterest account aangemaakt, zodat je lekkere recepten, ideeën voor je moestuin of de inrichting van je huis kan gaan verzamelen. Of omdat je alvast inspiratie wil opdoen voor een mooie vakantie die je graag wil gaan plannen. En je weet dat er op Pinterest duizenden ideeën te vinden zijn, maar hoe kan je die nu zelf makkelijk zoeken? Je verdwaalt in alle mogelijkheden en de hoeveelheid pins en je kan het gewoon niet vinden. Daarom deel ik heel graag mijn 3 manieren van zoeken met jou. Voor mij is Pinterest namelijk dé manier om inspiratie en ideeën op te doen voor mijn projecten, opdrachten en moodboards. En als jij deze 3 manieren van zoeken zelf gaat proberen, weet ik zeker dat jij ook vindt wat je zoekt.

En als je het eenmaal ontdekt hebt, moet je oppassen, want het is heel verslavend!

Wil je liever kijken? Dan is deze video voor jou. In mijn blog onder de video staan de 3 manieren op een rijtje, zodat je het ook kan lezen.

1: Via een categorie of interesse

Rechts bovenin zie je kleine grijze streepjes met een klein driehoekje ernaast. Hier kan je op klikken en dan verschijnen alle populaire categorieën en interesses van Pinterest in beeld. Als je zelf een bord aanmaakt kan je ook een categorie aangeven waarin jouw nieuwe bord valt, zo worden borden dus toegevoegd aan deze lijst waarin jij nu kan zoeken.

zoek-op-categorie-pinterest

Binnen de categorie zijn er weer subcategorieën te vinden. Klik lekker door en ontdek wat er allemaal te vinden is. Als je een interessante categorie gevonden hebt, kan je deze ook gaan volgen. Er komen dan vanzelf pins in je feed uit deze categorie.

zoek-op-categorie-pinterest

2: Met een zoekwoord

Links bovenin zie je een grijze lange balk, met het woord zoeken erin. Hier kan je zelf woorden intypen waar je op wilt zoeken. Je zal merken dat Pinterest zelf al meteen suggesties gaat geven. Heb je het zoekwoord bevestigd, dan verschijnt er een tweede grijze balk met woorden. Deze woorden worden veel gebruikt in relatie tot het eerste woord om te zoeken. Links staat het meest gebruikte woord, zo zie je in een oogopslag wat populair is op Pinterest. Je kan nu zelf een tweede woord intypen of een van de woorden uit de grijze balk kiezen om nog gerichter te zoeken. Vaak verschijnt er ook na het tweede woord weer een nieuwe blak, met weer nieuwe opties om zoekwoorden te kiezen.

zoekwoord-pinterest

3: Visueel zoeken.

Klik op een pin die je aanspreekt en waar je meer gelijkende pins van wil zien. Deze pin komt nu vergroot in je scherm en rechts bovenin zie je een vergrootglas. Je kan nu zelf een selectie maken op de pin van het gedeelte wat jou inspireert. Sleep een rechthoek over dat gedeelte en rechts verschijnen er nu allerlei pins die visueel sterk lijken op deze selectie. Zo kan je zoeken op kleuren, structuren of vormen die je aanspreken. Dit is mijn favoriet om te zoeken! Op deze manier kan je heel verrassende pins vinden.

visueel-zoeken-pinterest

Dit zijn de 3 manieren van zoeken. Op welke manier zoek jij het liefst?

Weet jij al waarom het ook zinvol is om Pinterest zakelijk in te zetten? En hoe je heel eenvoudig je privé account om kan zetten naar een zakelijk account? Of heb jij nog andere vragen over Pinterest? Stel ze gerust, ik help je graag.

 

Volg mijn blog!

Schrijf je in met je e-mailadres en krijg voortaan bericht bij een nieuw irmsblog-bericht.


Check je mailbox en bevestig je inschrijving. Dankjewel en veel leesplezier!

Lees hier mijn privacyverklaring.

pinterest-tips-zoeken

Ben je geïnteresseerd in meer social media tips?

Kijk dan op mijn blogs:

Met Facebook meer klanten krijgen of De ideale formaten van afbeeldingen op social media

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden