Woonkamerinspiratie.

 

Een tijdje terug kreeg ik een leuke vraag van mijn nichtje Inge over woonkamerinspiratie. Ze was lekker aan de slag gegaan met het vernieuwen van haar woonkamer. Soms besef je je ineens dat alles anders moet in je huis. Je bent toe aan wat nieuws.

Vol goeie moed begon ze aan de klus. Een nieuwe bank met een mooi kleed erbij was zo gekocht. Wand en plafond lekker fris gewit. En misschien een beetje rigoureus, maar de de oude lampen, de salontafel en nog wat oude spullen meteen bij het grof vuil.

Nu zat ze op een mooie nieuwe bank in het donker voor een kale witte muur. En starend naar de eettafel, bleek dat behangetje daarachter toch ook echt aan vervanging toe.

Dus hup, meer shoppen. Maar ineens is het toch wel lastig om je voor te stellen hoe al die spullen bij elkaar zullen staan. En je wil niet dat je woonkamer eruit gaat zien als een showroom in de winkel. Dat mensen binnen komen en meteen weten dat jij bij IKEA bent geweest. Nee, er moet veel meer eigenheid in, een sausje met je eigen smaak.

Gelukkig dacht ze toen aan mij! Of ik haar niet kon helpen met leuke woonkamerinspiratie zodat ze een beeld zou kunnen krijgen van de mogelijkheden en veel gerichter kon gaan shoppen.

En dat doe ik natuurlijk graag, dat is mijn werk!

 

STAP 1: Informatie verzamelen.

Om aan de slag te gaan voor de juiste woonkamerinspiratie, moet ik me een beeld vormen van de wensen van Inge. Dus heb ik de volgende vragen gesteld:

  • Hoe ziet de woonkamer er nu uit?
  • Hoe gebruik je je woonkamer, breng je er veel tijd door?
  • Welke spullen staan nu in de woonkamer en gaan ook zeker blijven?
  • Welke sfeer wil je graag in je huis?
  • Van welke kleuren hou je?
  • Wat heb je gezien bij het shoppen, wat je mooi vindt?
  • Wat is je budget?
woonkamer-before

STAP 2: Inspiratie.

Daarna ga ik lekker shoppen en woonkamerinspiratie opdoen. Lekker thuis op de bank! Internet is met zijn webshops en Pinterest mijn grote vriend. Bij een opdracht als deze maak ik op Pinterest een bord aan. Het grote voordeel van Pinterest is dat je op een heel eenvoudige wijze borden met elkaar kan delen. Ik pin niet alleen inspiratie, maar ook shop voorstellen. Als ik aan het rondneuzen ben op bijv. de site van IKEA en ik zie een mooie lamp, dan pin ik die lamp op mijn pinbord. Omdat ik mijn bord deel met Inge, kan zij op de pin klikken en ze komt nu op de site van de webshop. Zo kan ze zien wat de lamp kost en of ie op voorraad is. En evt. meteen kopen.

 

woonkamer-Pinterest-inspiratie

STAP 3: Uitwerken!

Als ik genoeg verzameld heb, werk ik de woonkamerinspiratie en ideeën verder uit. Ik maak een kleurkaart en collages. Die kan ik nu aan Inge geven.

Zij kan de collages uitprinten of downloaden op haar mobiel en meenemen bij het shoppen. Zo kan je in de winkel tussen alle mooie spullen nog eens naar jouw eigen inspiratie kijken. En zien of het met elkaar matcht. Want natuurlijk ben jij uiteindelijk degene die de keuzes maakt. De inspiratie is een leidraad om je ideeën te geven van wat mogelijk is. Dus Inge, ga nu lekker zelf aan de slag! Veel plezier ermee en ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!

woonkamer-inspiratie-bank

Accessoires zoals kussens en een plaid zijn grote sfeermakers op je bank. Voor Inge heb ik gekozen voor mooie rijke etnische ikat-achtige prints. Deze zijn er in haar mooie warme kleuren en passen bij het het oude vaasje wat in haar jeugd thuis al op de kast stond.

woonkamer-inspiratie-hoekje

Variëren met meerdere bijzet tafeltjes bij de bank is heel speels en makkelijk. Al naar gelang de behoefte zet je er mooie spulletjes en een plant op, of schuif je een extra tafeltje bij voor je bezoek. Als het moet kan het zo aan de kant om te stoeien met de hond.

woonkamer-inspiratie-behang

Samenspel van de lamp met het juiste behang gaan de hoek bij de eettafel volledig transformeren in de nieuwe stijl. Nodig je vrienden maar uit om te komen eten!

Nog meer inspiratie?

Ben jij ook benieuwd naar alle ideeën die ik op Pinterest heb verzameld voor Inge? Volg mij dan op Pinterest en neem een kijkje op het bord: Woonkamerinspiratie: Inge

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden