Spontane actie de 13e.

Vorige week vrijdag de 13e, bedacht ik spontaan een actie: Voor de 13e downloader van de jaarplanner 2018, illustreer ik een gratis recept. Maar ja, wie zou dat zijn? Misschien wel iemand die mijn recept illustraties helemaal niet kent. Of die niets weet van deze actie… Inmiddels komen er zoveel onbekende mensen op mijn blog. Dat is natuurlijk superleuk, maar ineens toch ook wel spannend.

Hoera een winnaar van het gratis recept!

Maar niet te veel piekeren en gewoon de lijst pakken en tellen. En tussen alle onbekende namen staat er 1 die ik ken. Ik tel 2x, maar zij is echt de 13e en dus de winnaar van het gratis recept:

Monique Tesselaar.

Dat is een leuke verrassing! Monique en ik waren beste vriendinnen in onze pubertijd. Dat was een leuke tijd, maar later zijn we elkaar uit het oog verloren. Maar nu ga ik voor haar haar favoriete recept illustreren. Monique ik hoop dat je het leuk vindt?!

Jouw favoriete recept.

Wat is jouw favoriete recept? Een recept dat je graag deelt met je vrienden en familie. En als poster op je koelkast wil hangen. Het recept kan van alles zijn. Een hoofdgerecht of bijgerecht, een soep of salade, een jam of een ontbijt. Maar er zijn een paar voorwaarden waar het recept aan moet voldoen:

  • Verse ingrediënten!
  • Geen kant en klare pakjes of sauzen.
  • Zo min mogelijk conserveermiddelen.
  • Lekker puur & vers

Om er een goeie illustratie van te maken is het volgende belangrijk:

  • Niet te veel ingrediënten
  • Eenvoudige bereiding

Recepten delen mag dat?

Hoe zit het eigenlijk met het delen van recepten? Kan je zomaar recepten delen?

Op recepten zitten geen of nauwelijks auteursrechten. Bij auteursrechten gaat het om creativiteit. Bij recepten gaat het om een lijst ingrediënten en een techniek om deze te bereiden. Dit is niet zo creatief, maar het verhaal eromheen kan dat wel zijn.

Recepten delen mag dus. Geef er je eigen draai aan, wat je vaak toch al vanzelf doet.

Als ik van jouw recept een illustratie maak, blijft het auteursrecht van de illustratie bij mij. De illustraties en de vormgeving zijn persoonlijk en creatief. Dus of ik nu een gratis recept illustreer voor jou, of tegen betaling, de illustratie blijft van mij. Maar jij krijgt het gebruiksrecht.

Online recepten delen.

Het recept is een leuke poster is die je kan uitprinten en ophangen. Maar het is ook heel goed online te delen. Een recept is leuke visuele content voor je website en social media. In deze eerdere blog laat ik je zien waar en hoe je dat kan doen.

Wat is jouw favoriete recept?

Elke maand illustreer ik een moestuin recept. Hier is ook jouw inspiratie welkom! Welk recept zie jij graag voor november en december? Welke groente komt er dan uit je moestuin? Deel jouw favoriete recept en wie weet krijg je net als Monique zomaar een gratis recept illustratie cadeau! Plaats hieronder je reactie:

Klik hier om de jaarplanner 2018 te downloaden.

hartige broccoli taart irmsblog

Niet te veel ingrediënten en een eenvoudige bereiding.

hartige broccoli taart irmsblog

Recept als visuele content.

 

pastinaak en wortel friet van irmsblog

Het moestuin recept van oktober. Is het volgende moestuin recept van jou? Laat mij weten met welke groente van november of december jij een lekker recept hebt!

 

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden